takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
10 Ekim 2018 - Çarşamba 17:36
 
Şanlıurfa CHP Milletvekili Aziz AYDINLIK Kaşmer Dağı için Meclise Soru Önergesi Sundu
URFA Haberi
Şanlıurfa CHP Milletvekili  Aziz AYDINLIK Kaşmer Dağı için Meclise Soru Önergesi Sundu

Şanlıurfa CHP Milletvekili Sayın Aziz AYDINLIK, Kaşmer Dağı'nın imara açılmasıyla alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM'un cevaplandırması talebiyle "yazılı soru önergesini" Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu.

 
Yazılı soru önergesinin tam metni:
 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

         

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. 10.10.2018

 

                                                                                                                 Aziz AYDINLIK

                                                                                                         Şanlıurfa Milletvekili

 

 

            Şanlıurfa yerel basınında ve aldığımız telefonlarla da netlik payı olmayan “Şanlıurfa Karaköprü İlçesinde yer alan Kaşmer DAĞI’nın imara açılacağı” iddialarının gerçek olduğu 08.10.2018 tarihli Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla ortaya çıkmıştır.

 

             Bu bağlamda;

1- DSİ daha önceden “Balıklıgöl’ü besleyen su kaynaklarını kurutma riski” nedeniyle olumsuz rapor vermiştir. Çevre Düzeni Planı Notları bölümünün 5.-19.-6. ve 3. maddesinde, bu alana plan yapılmasının şartlarından biri olan “tüm kurum ve kuruluşların olumlu görüşüyle mümkün olacağı” belirtilmesine rağmen bu karar nasıl alınmıştır?

 

2 -Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğüne 21.12.2016 tarih E.791 sayılı yazı ile görüş soran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 10.01.2017 tarih ve E.561 sayılı yazı ile tarafınızdan “olumsuz” rapor verilmesine rağmen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görmezden mi gelmiştir?

 

3- Kaşmer DAĞI mevkisiyle alakalı yasada belirtilen imar planına esas jeolojik, eğimli alan olması nedeniyle eğim analizlerinin yapıldığı fakat alt yapı analizlerinin yapılmadığı iddiaları doğru mudur?

 

4- İlimizde altyapılı ve imarlı alanların bitmeden, alt yapısız alanların gündeme alınmasının altında yatan sebepler nelerdir?

5-Kaşmer DAĞI’nın imara açılmasıyla birlikte belirli kimselere menfaat sağlanacağı görüşüne halkımız fazlasıyla tepki göstermektedir. Doğruluk payı nedir?

6-Kaşmer DAĞI mevkisinde herhangi bir şekilde manzara, orman, göl ve ya gölet, vs. nin bulunmamasına rağmen bu alanın imara açılması kararında neden ısrar edilmektedir?

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şanlıurfa, CHP, Milletvekili, , Aziz, AYDINLIK, Kaşmer, Dağı, için, Meclise, Soru, Önergesi, Sundu,
Yorumlar
Haber Yazılımı