takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
11 Aralık 2019 - Çarşamba 16:00
 
Satranç Kulüpleri Federasyonu İlk Genel Kurulunu Yaptı
SPOR Haberi
Satranç Kulüpleri Federasyonu İlk Genel Kurulunu Yaptı

Türkiye Kulüpler Satranç Federasyonu İlk Genel Kurul toplantısını Yoğun bir Katılımla yaptı.

 

Geçtiğimiz ay Ankara’da kurularak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilk tanıtımı yapılan Satranç Kulüpleri Federasyonu, ilk genel kurulunu ise İzmir’de gerçekleştirdi. Hedef olarak; “satrancı, satranç kulüplerini, sporcularını, sporcu velilerini, antrenörlerini, hakemlerini, organizatörlerini, tedarikçilerini, satranç profesyonellerini, sosyolojik, ekonomik ve sağlık bakımından dezavantajlı kitleleri ve diğer tüm paydaşlarını desteklemek, eşgüdüm içerisinde büyümek, satrancı bireysellikten çıkartıp takım sporu haline getirmek, satranççılardan ülkemize faydalı nesiller yetiştirmek, ülkemizi uluslararası platformlarda zirveye çıkartmak” olarak belirleyen Satranç Kulüpleri Federasyonu, yeni dönem için yönetim kurullarını oluşturdu.

İzmir Mövenpick otelde’de gerçekleşen toplantıda Satranç Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Burak HAŞILOĞLU, Konuşmasında; “Birlikten güç doğar felsefesi ile yola çıktığımız bu oluşum ile Türkiye satrancını çok çok ileriye taşımayı hedefliyoruz. Biliyoruz ki; birlikte büyümek logaritmik büyümektir. Kuruluşundan bugüne geçen bir aylık süreçte en çok TSF ile farkına dair sorulara maruz kaldık. Aslında farkı gayet açık; düşünün ki biri bir ülkenin sanayi ya da ticaret bakanlığı; diğeri o ülkenin meslek odaları yada sanayi odalarının birliği gibi. Her ikisinin de hedefi ülke de sanayi ve ticaretin geliştirilmesidir. Satranç Kulüpleri Federasyonumuz Türkiye satrancının geliştirilmesi vizyonunu STK’lar aracılığı ile gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

SATRANÇ SPORUNA YENİ İVME KAZANDIRACAK

Federasyonunun kurucu üyelerinden olan ve Türk satrancının daha ileri yol alması adına tam destek sunan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan KALYONCU ’da Konuşmasında “Bizim kurduğumuz Federasyon aynı zamanda Türkiye Satranç Federasyonu’na yardımcı olabilecek ve işlerini kolaylaştırabilecek niteliktedir. Bazı kaynaklardan bu oluşum ile ilgili bazı rahatsızlıklar kulağımıza geldi. Ancak bu rahatsızlıkların nedeni de hiç anlaşılabilir değil. Çünkü Satranç Kulüpleri Federasyonu satranç ile ilgili STK’ların birleşiminden meydana geliyor ve Türkiye satrancının büyümesini hedef alıyor. Ülke ve çocuklarımız açısından önemli  bir hamledir. Bu nedenle federasyonumuzun kimseyi rahatsız etmemesi gerekir”. KALYONCU, aynı zamanda satranç sporcuları için istenilen zorunlu sağlık raporu hakkında konuyu meclise taşıyacaklarını ve gerekirse kanun teklifi vereceklerini ifade ederek büyük alkış topladı.

Kurucu üye Ali Özen, konuşmasında, önümüzdeki yılın projeleri ve bütçe planlamasını açıklayarak yönetim kurulunun heterojen dağılımından söz ederek, yönetim kurulunda yer alan araştırmacı, akademisyen, hukukçu, gazeteci ve işadamlarının yanında Büyük Usta Mert Erdoğdu hakkında bilgi verdi. “Dolayısıyla bu güçlü ve büyük ekip ile birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kurucu üye Kadir Okur, konuşmasında 4 yıllık bir proje ürünü olan çalışmaların Satranç Kulüpleri Federasyonu ile vücut bulduğunu, Türkiye’de satranç sporunun bireysellikten kulüpleşmeye yönlendirilmesi ve bu sayede kulüplerin markalaşması gerektiğini belirtti. Okur, “Satranç Kulüpleri Federasyonumuza üye olmak, proje önerisi sunmak ve çalışmalarımızı takip etmek için www.turkiyesatranc.com internet sayfamızdan bize ulaşılabilir” dedi. Okur, Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegelere de teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Kapanış konuşmaları “Türkiye için hamle yapıyoruz!” sloganları ile son buldu.

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Satranç, Kulüpleri, Federasyonu, İlk, Genel, Kurulunu, Yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı