takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
16 Temmuz 2018 - Pazartesi 14:56
 
Şanlıurfa'da 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi
URFA Haberi
Şanlıurfa'da 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi

Şanlıurfa'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, kapsamında çeşitli etkinliklerle düzenlendi. Anma törenine katılan binlerce vatandaşlar, şehitler için dua etti.

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü Belediyesince ortaklaşa Haleplibahçe'deki Müze meydanında düzenlenen kutlamaya Vali Abdullah Erin, Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un katıldığı gecede binlerce kişi Türk bayraklarıyla alanı doldurdu.

 

 Kur'an tilavetiyle başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Mehter gösterisi ve şiirlerin okunduğu alandakiler hep birlikte yatsı namazı kılıp sonrasında şehitler için dua etti. Etkinlik kapsamında vatandaşlara su, meyan şerbeti, gül suyu ve lokum ikramına da bulunan Başkan Ekinci, 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak adına faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi. 15 Temmuz’u Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak yaşayacaklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci," Bugün 15 Temmuz 2’inci seneyi devriyesindeyiz. Bu vesile ile Şanlıurfa Valiliğimizin himayelerinde program gerçekleştiriyoruz. Dergâh Camiisinde Şehitlerimizin anısına mevlit okutuldu. Sonrasında da buraya gelen halkamıza Eyyübiye Belediyesi olarak ikramlarımız oldu. Akşam namazıyla beraber, sabah namazına kadar güzel bir etkinlik var. Bu vesile ile tüm halkımızı oraya davet etmek istiyoruz. 15 Temmuz’u unutmamak, unutulmamak adına bu faaliyetleri gerçekleştirmek gerekiyor. Hepiniz biliyorsunuz Demokrasi ve Milli Birlik ruhu var aynı zamanda, Milli Birlik Bayramı aynı zamanda. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın bugünkü bayramını tebrik ediyorum."dedi.

 

Gecede Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise günün anlam ve önemini belirten konuşmalara yaparak vatandaşlarla birlikte şehitlere dua ettiler.

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Şanlıurfa'da, 15, Temmuz, etkinlikleri, düzenlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı