takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
30 Temmuz 2018 - Pazartesi 11:41
 
Büyükşehir Belediyesi Japon Ve Türk Folklor Hocalarına Ev Sahipliği Yaptı
KÜLTÜR Haberi
Büyükşehir Belediyesi Japon Ve Türk Folklor Hocalarına Ev Sahipliği Yaptı

Büyükşehir Belediyesi,  Konservatuar Şube Müdürlüğü Japon Ve Türk Folklor Hocalarına Ev Sahipliği Yaptı.

 

            Araştırma ve derleme yapmak üzere 3 günlüğüne  Şanlıurfa'ya gelen  Japon'yanın folkor hocası araştırma ve derlemecisi YOSHINARI MURAKAMI ile Türkiye Halk Oyunla Federasyonu Araştırma ve Derleme Komisyon başkanı Abdurrahim KARADEMİR'e Konservatuar Şube Müdürü Ahmet DAĞLAR ile Halk Oyunları araştırmacısı ve Konservatuar Halk Oyunları hocası Şükrü ÜZÜMCÜ eşlik etti.

 

            Şükrü ÜZÜMCÜ den aldığımız bilgiye göre bu tür folklor çalışmalarının ilimiz kültürünün tanıtılması , kayıt altına alınması ve yaşatılması adına önem arz ettiğini söyledi ve devam etti.

 

             Japon YOSHINARI MURAKAMI'nın  2002 yılında da  bir grup japonla Şanlıurfa'ya geldiler, Halk Oyunlarımızı öğrendiler ve  HARRAN ilçemizde oynayarak sergilediler. Öğrendikleri Şanlıurfa Halk Oyunlarını halen TOKYO da bulunan folklor derneğinde Japonlara öğretmeye devam ettiğini öğrendik.

 

            Bu gelişlerinde ise YOSHINARI MURAKAMI'ya eşlik eden Türkiye Halk Oyunla Federasyonu Araştırma ve Derleme Komisyon başkanı Abdurrahim KARADEMİR ile birlikte Unessco tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi olarak kabul  edilen kısaslı Aşık sefai'den (Mehmet ACET) kısas kültürü ve kısas semahı hakkında bilgi aldılar. Ayrıca Unutulmaya yüz tutmuş FASIL (Kılıç Kalkan)  oyunumuzun çekimini yaparak kayıt altına aldılar dedi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Büyükşehir, Belediyesi, Japon, Ve, Türk, Folklor, Hocalarına, Ev, Sahipliği, Yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı