takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
26 Temmuz 2018 - Perşembe 11:39
 
Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK işbirliği ile Bilim Merkezi kuruyor
BİLİM Haberi
Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK işbirliği ile Bilim Merkezi kuruyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Bilim Merkezi'nin yapım çalışmaları öncesi projenin detaylarını görüşmek ve alanda incelemelerde bulunmak üzere kente gelen bilim insanları ile görüştü.

 

Görüşmede Başkan Çiftçi, projenin bilim şehri Şanlıurfa'ya çok yakışacağını söyledi.Gençlerin bilimsel aktivitelere katılması ve tarihte olduğu gibi bilim insanlarının Şanlıurfa’dan çıkmasının alt yapısını oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK işbirliği ile Bilim Merkezi kuruyor.

 

Şanlıurfa'yı bilim, teknoloji, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda ileriye taşıyacak Şanlıurfa Bilim Merkezi'nin yer tespiti için kente gelen TÜBİTAK heyeti, merkez için planlanan SUKAY tesislerinin yanındaki arazide incelemelerde bulundu.

 

Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi ziyaret eden heyet projenin detaylarını görüştü. Burada bir açıklamada bulunan Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa’ya bir bilim merkezi kazandırmak için TÜBİTAK ile birlikte geçmiş zamanda protokol imzaladık. Alan ve proje ile ilgili çalışmalarımız başladı ve bu günde Ankara’dan TÜBİTAK Başkanlığımızdan gelen bilim insanlarımız ve projeyi yapacak olan teknik heyet alanda incelemelerde bulundular.

 

Bilim merkezimiz Büyükşehir Belediyesi tarafından taahhüt edilmiş ve yapımına başlanacak. İç tasarımı ise TÜBİTAK tarafından yapılacak. Türkiye’nin en genç iliyiz ve gençlerimizin ilim ile uğraşmaları en büyük arzumuz. Şanlıurfa, Harran ekolünden alıyor, atalarımız hep bilim ile uğraşmış ve bu topraklar bir çok değerli bilim insanlarını dünyaya kazandırmıştır. Allah’ın izni ile bu projemizi 2020’de tamamlayarak gençlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 

9 bin 500 metrekareden oluşacak olan ve içerisinde; planetaryuma, robotik, botanik, fizik, kimya ve matematik atölyelerinden çeşitli simülatörlere kadar birçok ileri teknolojiyi barındıracak merkez Urfalı gençlere ışık tutacak.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Büyükşehir, Belediyesi,, TÜBİTAK, işbirliği, ile, Bilim, Merkezi, kuruyor,
Yorumlar
Diğer Haberler
Haber Yazılımı