takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
20 Haziran 2018 - Çarşamba 17:04
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanlıurfa'da Verdiği Mesajlar
SİYASET Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanlıurfa'da Verdiği Mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimleri öncesi seçmene hitap etmek için Şanlıurfa'ya geldi. Erdoğan'ın gündeminde özellikle gençler için yapılan yatırımlardan eğitim ve sağlığa kadar pek çok başlık yer aldı. Sınır ötesi operasyonlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kandil için "Lider takımını hallettik" derken, Urfalılardan Suriyelilerin dönüşü için biraz daha sabır dileyerek "Sıra Urfa'nın yanı başındakilere geliyor. Yakında buraları da teröristlerden kurtarıp asli sahiplerine teslim  edeceğiz" ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan'ın Şanlıurfa mitingindeki mesajları:

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14.50 itibari ile GAP Havaalanına geldi. Buradan kent merkezine helikopterle hareket etti.

Cumhurbaşkanı miting alanına Kürtçe bir şarkıyla giriş yaptı. Mitinge katılımın 100 bin olduğunu açıklarken, "Muhteşemsin Şanlıurfa" diyen Cumhurbaşkanı 24 Haziran seçimlerinde destek istedi. Pazar günü Şanlıurfa'yı özellikle takip edeceğini belirten Cumhurbaşkanı ensar şehir olduğu için Şanlıurfa'yı takdir etti. 

 

Kente yapılan yatırımlar ile sınır ötesi operasyonlara değinen Cumhurbaşkanı'nın konuşmaları şöyle: 

Alem siye heyran, ben siye heyran bugün yine çok muhteşemsin Urfa. Senin bu sevgin, muhabbettin var ya bizim için hayat pınarı gibi. Bize durmak duraksamak yok Urfa.

 

 Buradan Şanlıurfa'nın tüm ilçelerindeki kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Sınırımızın hemen yanından da  gelen Suriyeliler selamlıyorum. Gösterdiğiniz kardeşlik, ensar duruş için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı  sunuyorum. Sizlerin zor şartlarda bu fedakarlığı yaptığını biliyorum. çoğu gitti azı kaldı.

 

 Urfa sınırının hemen ötesi bir terör örgütü bir başka terör örgütüne devredildi. Orada kendilerini güvende  hmeyenler bugün de hmedikleri için evlerine dönmüyorlar. Afrin'i güvenli hale getirdi. Bu bölgelere  200 bin Suriyeli aile geri döndü. Cerablus'a şimdi Afrin'e dönme ye başladı. Münbiç'i güvenli hale  getiriyoruz. Münbiçli kardeş topraklarına geri dönüyorlar, dönecekler.

 

 Kuzey Irak'ta örgütün belini kıracak operasyonlar sürecek. Kandil'e iniyoruz. 20 uçakla yaptık 10 önemli  nokta durduk. 2. operasyonda toplantı halinde bunların lider takımını hallet.

 

 Sıra Urfa'nın yanı başındakilere geliyor. Yakında buraları da teröristlerden kurtarıp asli sahiplerine teslim  edeceğiz. Böylece Urfa'da yaşayan Suriyelilerin evlerine dönüşü sağlanacak. Geriye Tarih kitaplar  Şanlıurfalıların kardeşlerini nasıl sahip çıktıklarını yazacak.

 Medine nedir? Sevgili Peygambere ensar olan şehirdir. Peygamberimiz muhacirdi. Bizim ensar olmanın ne  kadar önemli oldu. bilmemiz lazım. Suriyeli kardeşlerimize ensar oldunuz. Alkışlıyorum, tebrik ediyorum sizi.

 Urfalı kardeşlerim ekmeğini nasıl bölüştüğünü tarih yazacak. Yıllar süren bu durumun sizi zorladığını  biliyorum. Sizlerden biraz daha sabır istiyorum. Kim ki sabreder zafere ulaşır. Adım adım bu meseleyi çözüyoruz. 24 Haziran seçimleri çok önemli. Birileri kendilerine asla uzanmayacak ellere bağlamış olabilir. Onların gittiği yollardan biz döneli çok oldu. Ona buna el uzatmayı değil sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyoruz. Siz bize yetki ve destek verin başladığımız işi bitirelim.

Şuna hale bak, muhteşemsin muhteşem. Ucu bucağı görünmüyor. Resmi rakamı istedim 100 bin dediler.

 

Şanlıurfa güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için hazır mıyız?

Evet.

Vakit birlik, Şanlıurfa, Türkiye vakti diyor muyuz? İrade, erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz?

Şanlıurfa en genç nüfusa sahip illerimizin başında geliyor. Şanlıurfa'ya Son 16 yılda 43 katrilyon yatırım yaptık. Bunu ne CHP'sİ ne HDP'si ne de diğerleri anlar. Biz yapım onlar ise yıkım ekibi. Eğitim 11 bin 758 adet yeni derslik, ihtiyaç sahibi 440 trilyon eğitim bursu, yüksek 3 bin 32 kapasiteli yurt binaları açtı. Viranşehir ve Siverek bin 500 kişilik yurt binaları açacağız. 

 

"Harran Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı ve YÖK beraber çalışarak şimdi El-Bab'da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıyoruz. Eğitim 2018'in eylül ayında başlıyor. 

 

30 bin seyirci kapasiteli stadyumu biz yaptık. Laf değil, icraat. Tüm ilçelere spor salonları, gençlik hizmetleri, olimpik yüzme havuzu, ilçelerde gençlik merkezleri yapıyor.

14'ü hastane olmak üzere 82 tesis yaptık. Şehir hastaneleri kurarız. Şanlıurfa'yı mahrum bırakır mıyız. 1700 yataklı hastane ile 5 adet sağlık tesisinin inşası devam ediyor. 

2021 yılında hizmete sunmaya hazırlanıyoruz. Bu şehirde tek bir vatandaşımız dahi gece yatağa aç girerse bunun vebali hepimizin üzerinedir. 

 

Şanlıurfa'yı hızlı trenle bağlıyoruz. Bir oylama yapalım, istiyor musunuz? Adaylardan birisi hızlı treni istemiyormuş. Neymiş, hızlı trenler göçü hızlandırırmış vah zavallı. Bunlara kağnı arabası verelim.

 

İhtiyaç sahipleri, şehit yakın 6 ,2 katrilyon kaynak aktardık. Şanlıurfa'da TOKİ aracılığı ile 13 bin 500 konut projesini hayata geçirdik. 540 km. bölünmüş yol ilave ettik. 980 trilyon olan 9 adet yol projesi de devam ediyor. 

 

GAP projesine hız kesmeden devam ediyoruz. Bu bölgenin en büyük sıkıntısı ne işsizlik. İşsizliğin çözümü de GAP'ı harekete geçirmektir. Sulama projesi ile 433 bin kişiye istihdam yıllık 500 milyon gelir sağlanacak. 

 

Suruç'ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, başta AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız olmak üzere tüm ölenlerin yakınlarına sabır diliyorum. T.C. bir hukuk devletidir. Hadisi güvenlik güçleri ve savcılık tarafından soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkacak ve suçlular adalet önünde hesap verecek. 

 

Korkaklar zafer anıtı dikemez. 24 Haziran'da bu kardeşinize destek verin ve biz destan yazmaya devam edelim.

Emeği ekmekçiye ver bir ekmek de ziyade ver. Olay bu. Biz de Şanlıurfa'dan destek vermesini hem de fazlasını vermesini istiyoruz. Ötekiler nediyor hapır sapır konuşuyor. Bir ana muhalefet partimiz var evlere şenlik. İkisinin tek derdi seçimden sonra partinin başına kimin geçeceği. Diğeri eskiden emirleri kandilden alıyordu şimdi orayı başlarına yıkıyoruz. Bakalım talimat hangi dağdan gelecek. 

 

Allah'tan kayyum belediye başkanları geldi de şehirlerimiz hizmet gördü.

N'olur kardeşliğimize gölge düşürmeyelim. Pazar günü akşam Şanlıurfa'yı özellikle takip edeceğim. 

 

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Erdoğan'ın, Şanlıurfa'da, Verdiği, Mesajlar,
Yorumlar
Haber Yazılımı