takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
01 Mayıs 2019 - Çarşamba 00:30
 
Venezuela'da darbe girişimi!
DÜNYA Haberi
Venezuela'da darbe girişimi!

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı. Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, askeri birlikleri ve Venezuela halkına "sokağa çıkın" çağrısında bulundu. Venezuela Savunma Bakanı ise, darbe girişimini reddettiklerini, ordunun mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yanında olacağını duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, daha önce Guaido'yu geçici devlet başkanı ilan eden ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela hakkında bilgilendirildiği ve Trump'ın süreci takip ettiği duyuruldu

 

 

 

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

 

 

Darbe girişiminin yerel saatle 06.35'te başladığı bildirildi.

 

Venezuela İletişim, Kültür ve Turizmden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Jorge Rodriguez, Twitter hesabında, "sağ görüşlü muhaliflerle çalışan vatan haini" askerlerin küçük bir darbe girişiminin bastırılmaya çalışıldığı paylaşımını yaptı.

 

Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello, "Yapamayacaklar. Tüm Karakas halkını sokaklara çıkmaya davet ediyoruz. Devlet başkanlığı sarayı Miraflores önünde toplanmaya çağırıyoruz" dedi. 

Karakas'taki La Carlota Hava Üssü yakınlarında bir grup askerin göz yaşartıcı gaz kullandığı görüldü.

 

Venezuela Savunma Bakanı ise, darbe girişimini reddettiklerini, ordunun mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yanında olacağını duyurdu. Savunma Bakanı Vladimir Padrino, ordunun Maduro'yu desteklediğini söyleyerek, Guaido'yu hain olmakla suçladı. Lopez: "Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız. Askeri birliklerde olağan dışı bir durum yok." dedi.

 

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, askeri birlikleri ve Venezuela halkına "sokağa çıkın" çağrısında bulundu. 

 

Başkent Caracas'ta bazı askeri birliklerin yolları kestiği, bazı yollarda da askeri araçların görüldüğü belirtildi.

 

Venezuela'da halka ve askeri birliklere sokağa dökülmeleri için çağrıda bulunan kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, "Venezuela, siyasi bir çatışmaya gömüldü. Özgürlüğümüzü kurtarmak için birlikte sokağa çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

Başkent Karakas'ta arkasına aldığı üniformalı askerlerle çağrı yapan Guaido, hükümetin yetkilerini üstlenmek için şiddete başvurmadan mücadele edeceğini vurguladı.

HABERTÜRK

 

 

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Venezuela'da, darbe, girişimi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı