takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
16 Eylül 2019 - Pazartesi 17:30
 
Urfalı Türkücü gündeme oturdu!
EĞİTİM Haberi
Urfalı Türkücü gündeme oturdu!

 

 

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hukukçu Prof. Dr. Bahadır Erdem, ders kitabında Şanlıurfalı türkücü Mahmut Tuncer'e yer verildiğini ileri sürdü. Tuncer'in tam sayfa fotoğrafının bulunduğu kitapta, "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere" notu yer aldı.

 

 

Prof. Dr. Erdem, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çocukların eğitim kitabında boyle saçma sapan şey olmaz… Gerçek değildir, Zaytung’tur dedim ama maalesef gerçekmiş…” ifadelerini kullandı.


 

Türkücü Mahmut Tuncer'in tam sayfa fotoğrafının bulunduğu kitapta, "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere" notu yer alıyor.

 

 

Erdem'e yanıt veren MEB'de Türkçe öğretmeni olan Levent Beder ise, "MEB test kitabı kullanılmasını önermiyor. Bu bildiğiniz herhangi bir öğretmenimiz tarafından hazırlanmış test kitabı. Bizim okul kitaplarımızda böyle bir şey yok" dedi.

 

 

GÜNAY YAYINLARI: KİTAP MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA AİT DEĞİL

Öte yandan söz konusu kitabın Günay Yayınları tarafından basıldığı ortaya çıktı.

 

 

Birgün'ün aktardığına göre, konuya ilişkin açıklama yapan Günay Yayınları, kitabın Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olmadığını söyledi. Açıklamada, "Esprili olduğu için böyle bir görsel kullandık. Baskısı kaldırıldı. Yeni baskıda kullanmadık" ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: (AA) - Anadolu Ajansı Editör: urfasiyaset
Etiketler: Urfalı, Türkücü, gündeme, oturdu!,
Yorumlar
Haber Yazılımı