takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
22 Haziran 2018 - Cuma 16:02
 
Urfa’ya ‘şanlı’ ünvanının verilişinin 34. Yıl dönümü kutlandı
URFA Haberi
Urfa’ya ‘şanlı’ ünvanının verilişinin 34. Yıl dönümü kutlandı

Urfa’ya ‘Şanlı’ ünvanının verişinin 34. Yıl dönümü şehitlik anıtında düzenlenen törenle kutlandı. Şanlıurfa’ya Kurtuluş Savaşında gösterdiği kahramanca mücadeleden dolayı 22 Haziran 1984 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından

“Şanlı” unvanının verildi.Şehitlik Anıtına Çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, kamu kurum ve kuruluş amirleri Şehit yakınları, Gaziler katıldı.

Urfa’ya ‘Şanlı’ ünvanının verilmesi ile ilgili kanun gerekçesi ile telgraflarının okunduğu törende aziz şehitler onurunda saygı duruşu gerçekleştirilirken Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, “Kahraman yatağı, erler otağı bir eşi bulunmaz diyardır bu Urfa” dedi.

 

Konuşmasında Açar, “Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Nihat Çiftçi ve Milli Mücadele gazisi olan Dedelerim adına sizleri selamlıyorum. Urfa, Şanlılık, kahramanlık, gazilik, yiğitlilik ve her türlü ünvanı fazlasıyla hak etmiş olan nadide şehirlerimizden biridir.

 

Tarih boyunca Uç beyliği gibi sınırda kale gibi durmuş gerek milli mücadelede gerek Çanakkale savaşında ve gerek ise günümüzde dahi hiçbir zaman bozulmamış olup ve bozulmayacak olan bir memlekettir. Halide Nusrettin dediği gibi; Kahraman yatağı, erler otağı bir eşi bulunmaz diyar bu Urfa. Millet tarifi ne olursa olsun, birlikte gülüp birlikte ağlayan topluluğudur.

 

Bizler birlikte ağlamayı, gülmeyi ve sevilmeyi bildik ve bilmeye de devam edeceğiz. Bunlar şuanda şehitliğimizde yatan şehitlerimiz sayesindedir. Şu bilinsin ki şehitlerimiz var oldukça vatan da var olmaya devam edecek.

 

Her şehit bu mübarek topraklara çakılmış bir çividir. Bu millet tüm çocuklarını şehit vermeye hazır. Bu milletin her kesimi vatan bayrak deyince her şeyinden vazgeçebilecek yürekliliktedir. Düşmanlar bilsinler ki bin yıldır bu topraklardayız ve kıyamete kadar da burada olacağız” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin,"Şanlıurfa’mızın Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahramanlık ve cesaretin nişanesi olarak 'Şanlı' unvanını almasının 34. yıldönümünü tebrik ediyor, bu şanlı destanın kahramanları olan başta Onikileri, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Urfa’ya, ‘şanlı’, ünvanının, verilişinin, 34., Yıl, dönümü, kutlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı