takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
18 Haziran 2019 - Salı 02:11
 
Urfa'nın 'kangrenleşen' sorunu! Önerge verildi
URFA Haberi
Urfa'nın 'kangrenleşen' sorunu! Önerge verildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, özellikle yaz aylarında kenttin en önemli sorunlarından biri olan 'anız yangıları' gündeme geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı MeclisToplantılarının ilk birleşimi bugün gerçekleşti.


 

Toplantı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında yapıldı.



Mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündeme alınan önergelere geçildi. Meclis üyeleri tarafından ilgili komisyona havale edilmek üzere sunulan önergelerde, birçok ilçenin sorunları yer aldı. 



Okunan önergeler, Meclis Başkan Vekili Kaytan tarafından araştırılmak üzere ilgili komisyona havale edildi. 



ANIZ YANGINLARI GÜNDEMDE YER ALDI

Gündeme alınan bir diğer önerge konusu ise, kentte son günlerde sık sık gündeme gelen 'anız yangınları' oldu. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle kuru otlar nedeniyle artan anız yangınları, vatandaşları tedirgin etmeye başlamıştı. Şanlıurfa'da kangrenleşmeye başlayan sorun, özellikle ağaçlık alanlarda baş göstermeye başlayınca birçok tepki almıştı. Vatandaşlar, her fırsatta yetkililere seslenerek kuru otların temizlenmesi gerektiğini dile getirdi. 

 

 

 

YANGINLAR ARAŞTIRILACAK

Gündeme gelen sorun üzerine meclise önerge sunan üyeler Ahmet Kaytan, Halil Akcan ve Hasan Karataş, konunun araştırılmasını istedi.

Hemen hemen her gün yaşanan sorun noktasında gerekli araştırılmalar yapılmak üzere, konu ilgili komisyona havale edildi.Komisyon tarafından araştırılacak konu ile ilgili en kısa zamanda çözüm üretilmesi bekleniyor. 

 



İLGİNÇ ÖNERİ: CAMİLERDE VAAZ VERİLSİN

Önerge sonrası anız yangınları ile ilgili meclis üyeleri de söz alırken, bir meclis üyesi yangınların önüne geçebilmek adına camilerde verilen vaazlarda konuya değinilmesi gerektiğini kaydetti. Bunun için Diyanet İşleri ile birlikte hareket edilmesini isteyen meclis üyesi, konunun gündeme gelmesi gerektiğini kaydetti. 

 

BAŞIBOŞ KÖPEKLER GÜNDEME GELDİ

Kentin bir diğer sorunu olan başıboş sahipsiz köpeklerde bir diğer dikkat çeken konu oldu. Özellikle son günlerde başıboş köpeklerin vatandaşlara saldırması gündeme gelirken, meclis üyeleri konunun araştırılması gerektiğini aktardı.



Şanlıurfa'da çok sayıda bulunan ve vatandaşı olumsuz etkileyecek başı boş sokak köpekler için yapılması gereken çalışmaların araştırılması ise meclis üyelerinin oy çokluğu ile ilgili komisyona havale edildi. 



Diğer önergelerin de ilgili komisyona havalesi sonucu meclisin ilk birleşimi sona erdi. Üyeler, yarın ikinci birleşim için tekrar bir araya gelecek.

 

Kaynak: (AU) - Ajans Urfa Editör: urfasiyaset
Etiketler: Urfa'nın, 'kangrenleşen', sorunu!, Önerge, verildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı