takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
13 Ağustos 2018 - Pazartesi 12:36
 
Urfa'da festival rüzgarları esti
YAŞAM Haberi
Urfa'da festival rüzgarları esti

Avrupa Birliği desteği ile ŞUTSO tarafından ilk kez düzenlenen “Avrupa Gençlik ve Spor Festivali" Şanlıurfa’nın farklı noktalarında gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği desteği ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından organize edilen Şanlıurfa’ da ilk kez düzenlenen “Avrupa Gençlik ve Spor Festivali" 7-11 Ağustos tarihleri arasında Şanlıurfa’nın farklı noktalarında gerçekleştirildi.

 

7 Ağustos’ta Şanlıurfa bisiklet turu ile DSİ Tesisleri önünden başlayan festival, 8 Ağustos’ta Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde Down sendromlu gençlerin yüzme yarışı, engelli gençlerle basketbol turnuvası ve empati basketbol maçı, 9 Ağustos’ta SUKAY'da Tenis Kano Kulübü tarafından kano yarışı ve halka açık olarak su kayağı gösterileri, 10 Ağustos’ta TEGV'de balon futbolu, programın finali olan 11 Ağustos tarihinde NOVADA Park AVM önünde halkın katılımıyla denge oyunu, canlı langırt, elastik basketbol ve zumba dansı oyunları oynandı.

 

Spor aktivitelerinin ardından Eurodesk Şanlıurfa Sorumlusu İ.Halil Kılınç ve Harran Üniversitesi AB Projeleri Sorumlusu Araştırma Görevlisi İ.Halil Şenol AB, AB Projeleri ve Erasmus hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Festivalin sonunda yerel gruplar tarafından mini konserler verildi. 

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB–Türkiye ilişkileri hakkındaki bilgileri ve son gelişmeleri halka iletmek amacıyla Türkiye çapında bir bilgilendirme ve iletişim stratejisi uygulamaktadır. Delegasyon, bu amaçla Türkiye çapında 20 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezlerinden oluşan kapsamlı bir “AB Bilgi Ağı”nı desteklemektedir.

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Urfa'da, festival, rüzgarları, esti,
Yorumlar
Haber Yazılımı