takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
26 Ekim 2019 - Cumartesi 17:05
 
Urfa Barosundan miting yasağına tepki!
URFA Haberi
Urfa Barosundan miting yasağına tepki!

Şanlıurfa Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, Ankara’da düzenlenecek olan ekoloji mitinginin iptali ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

 

 

Ekoloji Birliği tarafından bugün Ankara’da “İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma Dur Diyoruz” adıyla yapılması planlanan miting, Ankara Valiliğince yasaklandı. Mitinge katılacak olan Şanlıurfa Barosu Kent ve Çevre Komisyonu da mitingin iptal edilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

 

 

Açıklamasında konuşan Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Avukat Adnan Yapıcı, “Her şeyden önce yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu antidemokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz. Mitingden bir gün öncesine kadar bu kararın açıklanmaması ayrı bir demokrasi ayıbıdır. Bir kez daha diyoruz ki; yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır. İklim Krizine, ekolojik yıkıma, talana, ve soyguna daha gür sesle dur demeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

Yapıcı konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi:

 

 

“Havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirleten, doğayı ve yaşamımızı tehlikeye atan nükleer ve termik santrallere, altın madenlerine, HES’lere, RES’lere, JES’lere, termik, nükleer ve biokütle santrallere, balık çiftliklerine, endüstriyel tarıma, kirli sanayiye, taş ocaklarına, aşırı yapılaşmaya, çılgın mega projelere, sınırsız sonsuz otoyollara, betonlaşmaya, doğal ve tarihi SİT alanlarının yok edilmesine dur demeye geliyorduk.”

Kaynak: (AU) - Ajans Urfa Editör:
Etiketler: Urfa, Barosundan, miting, yasağına, tepki!,
Yorumlar
Haber Yazılımı