takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
18 Şubat 2019 - Pazartesi 13:27
 
Türk Halk Dansları Çalıştayı’nda Şanlıurfa’yı Şükrü Üzümcü Temsil Edecek
KÜLTÜR Haberi
Türk Halk Dansları Çalıştayı’nda Şanlıurfa’yı Şükrü Üzümcü Temsil Edecek

İlki İzmir’de, ikincisi İstanbul’da  düzenlenen Halk Danslarının üçüncüsü Ankara’da 22-23 Şubat 2019 tarihinde başkent öğretmen evinde düzenlenecek.

 

ŞURKAV 'dan yapılan açıklama da

 

"Bu çalıştayların birincisi Ege Folklor Dernekleri Federasyonu ile Anadolu Folklor Dernekleri Konfederasyonun önderliğinde ve EFEM derneğimizin sponsorluğunda 30 Kasım -1 Aralık 2018 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenmiştir. İkincisi 11 - 12 Ocak 2019 tarihleri arasında ve İstanbul Halk Oyunları Platformu önderliğinde İstanbul’da düzenlenmiştir. Üçüncü çalıştay ise 22 - 23 Şubat 2019 tarihleri arasında ve Anadolu Folklor Vakfı önderliğinde Ankara Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirilecektir.

 

 Milli Kültürümüzün mihenk taşı olarak kabul ettiğimiz halk kültürü değerlerimizin, toplumumuzda birleştirici, kaynaştırıcı ve millî moral değerlerimizin yükseltilmesinde önemli rol oynadığını kabul ederek, bu alanda var olan problemlerin çözümünde ortak akıl üretmek amacıyla bu düzenlenen çalıştaylar dizisinin konusu “Türk Halk Danslarının Problemleri ve Çözüm Yolları” olarak belirlenmiştir. Bu ana başlık altında tartışmalar yapılarak elde edilecek olan sonuç bildirgesi ile Hükümetimize öneriler sunulacaktır." denildi.

 

Bu çalıştayda Şanlıurfa 'yı sayın üzümcü temsil edecek. Üzümcü çalıştay hakkında şunları söyeldi;

"Öncelikle bu çalıştayın kültürümüz adına hayırlara vesile olması dilerim. Çalıştayda Anadoludaki  halk oyunları ile ilgilenen mahalli derneklerin sorunlarını dile getireceğim ve çözüm önerilerimi sunacağım.  Üç çalıştayın sonuç bildirgesi halk oyunlarımız adına sayın Cumhurbaşkanına sunulacak. Temennim odur ki bizi biz yapan bu değerlerin yaşaması ve bizden sonrakilere aktarılması için kalıcı ve ciddi adımlar atılmasıdır"

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türk, Halk, Dansları, Çalıştayı’nda, Şanlıurfa’yı, Şükrü, Üzümcü, Temsil, Edecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı