takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
21 Kasım 2018 - Çarşamba 11:32
 
TBMM'de 'Fatih Bucak' tartışması
SİYASET Haberi
TBMM'de 'Fatih Bucak' tartışması

MHP Siverek Belediye Başkan adayı Mehmet Fatih Bucak'ın yaptığı sert açıklamalar, meclis genel kurulunda MHP'li İbrahim Özyavuz ile HDP'li Vekil Ali Kenanoğlu arasında tartışmaya neden oldu.

Adaylığı açıklandığı gün yaptığı açıklamalarla yerel ve ulusal basında gündem olan Mehmet Fatih Bucak, meclis genel kurulunda da tartışma konusu oldu.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Bucak için “MHP Siverek Belediye başkan adayıymış bir kasaba politikacısı. Herkesi tehdit ediyor ve diyor ki rakiplerine: ‘Elleriyle mezar kazmaya başlasınlar, hiçbir rakip partinin arabası bu ilçede buralarda dolaşamaz’ Tabii, siz Suruç’taki katliamın, orada katledilen insanların hesabını sormazsanız, hastaneye girilip insanların hasta yataklarında kurşunlandığı bir katliamın hesabını sormazsanız bu tür kasaba politikacıları da çıkar, kendileri dışındaki tüm siyasi partileri böyle kolaylıkla tehdit eder ve sizin savcılarınız da bunu böyle seyrederler” dedi.

 

ÖZYAVUZ'DAN YANIT GELDİ 
 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Kenanoğlu'nun bu sözleri üzerine söz alıp meclis kürsüsünde yaptığı açıklamada "Az önce, hatip konuşmasında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesiyle ilgili, orada Milliyetçi Hareket Partisinden aday olan, yılllarca bölücü terör örgütüyle mücadele etmiş bir ailenin ferdi olan Sayın Fatih Bucak'la ilgili bir sataşmada bulundu.Dolayısıyla, bizim partimizi de hedef aldı; onun için cevap vermek üzere huzurunuzdayım.

 

Bölgede on beş sene belediye başkanlığı yapan bir siyasetçiyim. Bucak ailesinin ne mücadelelerle Siverek'te siyaset yaptığını çok iyi biliyorum.Dolayısıyla, bölgede siyaset yapan birisi olarak PKK terör örgütü tarafından defalarca tehdit edilmiş bir siyasetçiyim.

2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiğimde tehditler alarak Şanlıurfa Yenişehir'de arabam bombalandı.Yine, orada Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında siyaset yapanların sürekli tehdit edildiğini biliyorum.

 

Fakat burada önemli olan, Şanlıurfa'nın ilk bayan milletvekilini de çıkaran ve geçmişte il olan Siverek'in ve Siverek halkının da küçümsenerek bir kasaba olarak bahsedilmesi. Dolayısıyla hatibi kınıyorum. Siverek geçmişten bugüne Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gerçekten yanında yer alan yiğit insanların diyarıdır. Siverek Karacadağ bölgesi yaşayanları Türkmen'dir. Şanlıurfa kenti bir Türkmen kentidir.Dolayısıyla hatibin buradan yaptığı bu yanlış ve aşağılayıcı konuşmasını reddediyorum, kendisini de buradan kınıyorum. Çünkü Fatih Bucak kendisine yapılan tehditlere karşı orada "Ben buraya siyaset yapmaya değil, ölmeye geliyorum." terimini kullandı. Doğru yerde ve isabetli olarak kullanmıştır" dedi.

 

Özyavuz’un açıklamasının ardından HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu söz alarak, Bucak’ın “Ben oraya seçime gelmiyorum, ölmeye geliyorum” sözlerinin de yer aldığı konuşmayı okudu. Bunun üzerine Özyavuz yerinden, “Kendi ailesine demiş, size ne” diyerek karşılık verdi.

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: TBMM'de, 'Fatih, Bucak', tartışması,
Yorumlar
Haber Yazılımı