takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
15 Kasım 2018 - Perşembe 15:21
 
ŞUTB Başkanı: Ülkemizde önemli bir gelişme
EKONOMİ Haberi
ŞUTB Başkanı: Ülkemizde önemli bir gelişme

İhracatçı sayısının artışı ve kurulacak ofislerle ilgili açıklama yapan ŞUTB Başkanı, "Kurulacak olan bu ofisler, ihracatçı sayısını artırmak için firmaları bilgilendirecek, ihracat desteklerini anlatacak ve ihracatçılara her konuda rehberlik edecek olması hasebiyle ülkemiz ekonomisi açısından son derece önemli bir gelişmedir" dedi.

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Başkanı Mehmet Kaya, ihracatçı sayısının artışı ve kurulacak ofislerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ticaret Bakanlığı arasında, İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü imzalanmıştı. İmzalanan bu protokole göre ilk etapta 16 ilde, 25 oda ve borsa ’ya ihracat destek ofisleri kurulması planlandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan‘ın zamanla il sayısının artacağını söylemesi üzerine Kaya, bu projenin içerisine en kısa zamanda Şanlıurfa‘nın da dahil edilmesi gerektiğini, TOBB ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek aktarıldığı belirtildi. 

 

"ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ"

Kurulacak bu ofislerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, “Kurulacak olan bu ofisler, ihracatçı sayısını artırmak için firmaları bilgilendirecek, ihracat desteklerini anlatacak ve ihracatçılara her konuda rehberlik edecek olması hasebiyle ülkemiz ekonomisi açısından son derece önemli bir gelişmedir. Bu proje ile birlikte ihracat artacak ve her geçen bu ekonomik atılıma  katılım çığ gibi büyüyecektir. Bu tarz bu ekonomik atılımların sayısının fazlalaşması 2023 hedeflerimizden biri olan dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemiz  için son derece önem arz etmektedir. Şanlıurfa‘mızın da bu iller arasına dahil edilmesi için Ticaret Bakanlığı‘na ve TOBB’ye girişimlerde bulunduk. Böyle bir kararın alınması halinde ilimiz ve ülkemiz adına çok  isabetli bir karar olacaktır. Böylesine güzel bir projeyi hayata geçiren başta Ticaret Bakanımız sayın Ruhsar Pekcan ‘a ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu‘na şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: ŞUTB, Başkanı:, Ülkemizde, önemli, bir, gelişme,
Yorumlar
Haber Yazılımı