takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
05 Ağustos 2019 - Pazartesi 17:52
 
Suruç Belediyesinden İşçi Kıyımı ile ilgili açıklama
URFA Haberi
Suruç Belediyesinden İşçi Kıyımı ile ilgili açıklama

Suruç Belediyesinden İşçi Kıyımı ile ilgili açıklama geldi.

 Açıklamada;

“Son günlerde; bazı yerel ve ulusal basın organlarında “Suruç Belediyesinde İşçi Kıyımı”, “HDP’li Belediyede İşçi Kıyımı” gibi gerçek dışı ve kötü niyetli başlıklar altında Belediyemize karşı kara propaganda uygulanmaktadır. Haberciliğin en önemli unsuru tarafsızlık ve objektifliktir. Çıkarılmalarla ilgili tarafımızdan herhangi bir bilgi alınmadan bu haberler yapılmıştır. Yapılan bu haberler tek tarafın vermiş olduğu bilgiler üzerinden yapılmıştır. Bu haberlere karşı basın açıklaması yapmak ve tüm kamuoyunu bilgilendirme gereği oluşmuştur. Bu iftira niteliğinde haberler nedeniyle de yasal mercilere müracaat yapılacaktır.

 

 

Haber içeriklerinde “devlet yanlıları işten çıkarılacak” şeklinde bilgiler iftira niteliğindedir. Çünkü belediyemiz bünyesinde yaklaşık 200 çalışan bulunmakta olup bunların tamamına yakını kayyum döneminde işe alınmıştır. Biz görevi devralalı yaklaşık 4 aylık bir süre geçmiştir. Eğer böyle bir amacımız olsaydı bu süre zarfında kayyum döneminde alınan bütün çalışanları çıkarmamız gerekirdi. Bizim belediyecilik anlayışımız kesinlikle kişilerin siyasi veya dini düşünceleri olmayıp halka hizmet anlayışıdır.

 

 İşten çıkarmalar olmakla birlikte bunlar çalışanların siyasi düşünce farklılıklarından kaynaklanmayıp tamamen idarenin ve amirin vermiş olduğu görevlerin aksatılması, yapılmaması veya işe gelmemelerle alakalıdır. Bunların birçoğuyla ilgili tutanaklar da tutulmuştur. Çıkarılan çalışanların görevlerini yerine getirmemeleri nedeniyle Belediyenin temel görevi olan “halka hizmet” görevi aksamakta olduğundan bu kararlar alınmıştır. Başkaca da bir nedeni bulunmamaktadır.

 

Diğer iddia ise çıkarılan kişilerin yerine terör örgütü yandaşlarının alınacağıdır. Bu durum abesle iştigaldir. Çünkü belediyenin işe alacağı kişilerin kanun ve yasa gereği güvenlik soruşturması yapılmakta,mülki ve idari amir Kaymakamlık makamına bilgi verilmektedir. Böyle bir iddia bizden ziyade Kaymakamlığa karşı yapılmış bir suçlamadır.

 

 

Bu haberlerden sonra 19/07/2019 tarihinde işten çıkarılan 1 kişi beraberinde getirdiği birkaç kişi ile birlikte Belediye Eş Başkanı Hatice Çevik’in odasının ön tarafında başkanla görüşmek istediğini söylemiş hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine görüşme nedeni sorulmuş, bunun üzerine yanında getirdiği bıçağı çekerek orada bulunanlara tehditler savurmuşlardır. Bu şahıslar sakinleştirilmeye çalışılmışsa da belediye encümeni de dahil olmak üzere birçok kişiyi bıçaklı bir şekilde öldürmeyle tehdit etmişlerdir. Bu olayla ilgili kamera kayıtları mevcut olup suç duyurusu yapılmıştır.

 

 

Belediyemizle ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili objektif haber yapılmadığını,belediyeden bilgi almadan kara propogandaya dayalı haber yapılmasıyla ilgili gerekli mercilere suç duyurusu yapıldığını belirtmek isteriz.

 

Bu haberler ve akabinde yaşanan olay, planlı ve sistematik bir şekilde Belediyemizin işlevsiz hale getirilmesine dönük eylemler olduğunu göstermektedir. Biz Suruç Belediyesi olarak yapılan bu kirli işlere rağmen halka hizmet etme şiarıyla görevimizi yerine getirmeye devem edeceğiz ve çalışmalarımızı engellemeye dönük bu gibi olayların karşısında olacağımızı kamuoyuna saygıyla belirtiriz.” denildi

 

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Suruç, Belediyesinden, İşçi, Kıyımı, ile, ilgili, açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı