takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
29 Ekim 2018 - Pazartesi 10:52
 
Selahattin Demirtaş’tan İttifak Açıklaması
SİYASET Haberi
Selahattin Demirtaş’tan İttifak Açıklaması

HDP'nin eski eş genel başkanı ve 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, yerel seçimlerdeki ittifak gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu

 

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimlerde ittifak gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Medya Haber tarafından yapılan ve HDP’nin resmi sitesinde de yer alan röportajda Demirtaş, “Özellikle Kürt partilerle ittifak çerçevesinde farklı siyasi geleneklerden bu kriterlere uygun adaylar ve özellikle muhafazakar tabanımızın temsiliyetini sağlayacak adaylarımızın da mutlaka en güçlü şekilde listelerde yer alması gerektiğini düşünüyorum. Tabi isimlerin kimler olacağını en geniş biçimde o yerelin halkı belirlemelidir” dedi.

 

Demirtaş, “Önümüzdeki yerel seçimler AKP iktidarının bundan sonraki varlığını ve yokluğunu belirleyecek önemli sonuçlar doğurabilir. AKP seçimden kayıpla çıkarsa ülkede erken seçim gündeme gelebilir. HDP açısından da kayyum siyasetine ve irade gaspına karşı halkın kendi özyönetiminde ısrarının ve demokrasiden karar kıldığının göstergesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

(Yolculuk Gazetesi)

Kaynak: Editör:
Etiketler: Selahattin, Demirtaş’tan, İttifak, Açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı