takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
20 Temmuz 2018 - Cuma 16:00
 
ŞASGED Dünya Satranç Günü için Mesaj Yayımladı
SPOR Haberi
ŞASGED Dünya Satranç Günü için Mesaj Yayımladı

Şanlıurfa Satranç Eğitim Gelişim Derneği (ŞASGED)Başkanı, H.Murat Özakıncı,

20 Temmuz Satranç Gününün önemine değinerek Kutlama mesajı yayınladı

H.Murat Özakıncı mesajında ,

“UNESCO tarafından 20 Temmuz 1966'da ilan edilen Dünya Satranç Günü'nün 50. yıl dönümünü kutluyoruz.

 

Dünya üzerinde yaşayan insanları din, dil, ırk, cinsiyet ve yaş gözetmeksizin birleştiren ve kendisine adanmış özel bir dünya kutlama günü olan tek spor branşı, olan satrancın Ülkemizde ve dünyada daha çok yaygınlaşmasını temenni ediyor, Satranç Camiamızın ve Santranç’a gönül veren herkesin   Dünya Satranç Günü'nü kutluyoruz.

 

Satranç öğrenmenin ve satrançta ustalaşmanın kitap ve dergilerden bilgisayar ve internete kaydığı bir dönemde, satranç tarihine ve kitaplara verdiği önem. Zamanın ruhunu yakalarken satranç geleneklerine de bağlı kalıyor.

 

Günümüzde çocuklarımızın Bilgisayar, Tablet ve Bilgisayar oyunlarının sıklıkla oynandığı ve hatta bazı çocuklarda bağımlılık yaptığını hepimiz biliyoruz. Burada asıl amacın çocukların oyun oynarken zevk alarak oynamalarını hatta oynadıkları oyunların içinde satrancı öğrendikten sonra Bilgisayar ortamında satranç oynamaları çocukların Beyin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Şunu unutmayalım, ‘Başarıyı yakalayan çocuk Asla vazgeçmez’

 

Şanlıurfa Satranç Eğitim Gelişim Derneği Başkanı, H.Murat Özakıncı,

Aileler çocuklarının başarısına ortak olup sevinmek istiyorsa onlara kendi hayatları için bir hamle yapıp çocuklarını satranç öğrenmeleri konusunda yönlendirmeleri gerekiyor.” Dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ŞASGED, Dünya, Satranç, Günü, için, Mesaj, Yayımladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı