takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
08 Haziran 2018 - Cuma 15:57
 
Şanlıurfa Valiliğinden Kaçak Dershanelere Sıkı Denetim
EĞİTİM Haberi
Şanlıurfa Valiliğinden Kaçak Dershanelere Sıkı Denetim

Şanlıurfa Valiliği Kaçak İzleme ve Denetleme ekipleri  Bimer ve Cimer den gelen şikâyetler ve Valiliğe verilen bir şikayet dilekçesi üzerine merkez ilçelerde kaçak eğitim faaliyeti gösteren 20 ye yakın adrese polis nezaretinde baskın düzenledi.

 

Şikâyetlerin çok önceden yapılmasına rağmen öğrencilerin zarar görmemesi için yılsonunun beklendiği iddia edilen denetlemelerde şikâyete konu olan birçok adreste kaçak eğitim faaliyeti verildiği tespit edildi. Denetimlerine; Yenişehir mahallesinde bulunan K.E.’na ait eve polislerle birlikte baskın düzenleyerek başlayan ekipler, şikâyet edilen tüm adreslere giderek birçok adreste mevzuata göre resmi işlem başlattı.

 

Valiliğe şikayeti gerçekleştiren bir kurum sahibinin iki yıl önce 350.000 ( üçyüz elli bin) TL harcayarak şehrin en modern resmi özel öğretim kursunu açtığını, reklama büyük paralar harcadığını, vergi verdiğini, yüksek miktarda kira ödediğini, eleman çalıştırdığını, denetime tabi olduğunu buna karşın kaçak kursların bunlardan muaf olarak haksız rekabete yol açtığını ifade ettiği ve yeni öğretim döneminde yasadışı eğitime devam eden yerler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söylediği iddia edildi.

 

 İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise "Şanlıurfa’da merdiven altı eğitime kesinlikle izin vermeyeceğiz" Vatandaşlardan ve Resmi Özel Öğretim kurs sahiplerinden kaçak eğitim faaliyetinde bulunduğunu düşündükleri adresleri, bir dilekçe ile İlçe Kaymakamlıklarına veya Şanlıurfa Valiliğine bildirmeleri halinde bu konuda yasal işlem sürecinin başlatılacağını söyledi.

 

Aynı yetkili “Velilerden çocuklarını kaçak ders merkezlerine göndermemelerini, şikâyet durumunda bu adreslere polis nezaretinde baskın yapılacağını ve bu durumun çocukların psikolojisine zarar verebileceğini, hatta travmaya yol açıp hazırlandıkları sınavlarda başarısız olabileceklerine dikkat çekti. Bilindiği gibi kaçak eğitim faaliyeti gösterdiği tespit edilenlere üç aydan bir yıla kadar hapis veya para cezası uygulanıyor ve faaliyet yeri mühürleniyor. Para cezası olarak brüt asgari ücretin 5 ile 20 katı arasında ceza kesiliyor.

 

Şanlıurfa’da bu ceza en üst seviye olan 20 kat üzerinden uygulanıyor. Bu kurumların kanuna aykırı faaliyeti bir kez daha işlediklerinin tespiti halinde, para cezaları beş kat artırılarak uygulanıyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şanlıurfa, Valiliğinden, Kaçak, Dershanelere, Sıkı, Denetim,
Yorumlar
Haber Yazılımı