takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
25 Mayıs 2018 - Cuma 17:05
 
Şanlıurfa’ nın Kalbi Balıklı Göl Karanlıkta
URFA Haberi
Şanlıurfa’ nın Kalbi Balıklı Göl Karanlıkta

'Peygamberler Şehri' Şanlıurfa'da kutsal mekanlardan Balıklıgöl, ziyaretçilerini akşam olduğunda zifiri karanlıkla karşılıyor.

Günde binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Balıklıgöl platosunun Haşimiye girişinde yeni ışıklandırma çalışmaları yapılırken, El Ruha Otel yönündeki girişi ise adeta Allah'a emanet. Özellikle Ramazan Ayı'nda çok fazla ziyaretçi alan bölgede hiç ışıklandırma yok. Ziyaretçiler böylesi ilgi gören bir yerin karanlıkta bırakılmasından şikayet ederken "Birbirimize çarparak yürüyoruz. Kimse kimseyi görmüyor. Karanlıkta her türlü suç da işlenir" diyerek yetkililerden ışıklandırma için çalışma başlatılmasını talep etti. 

 

  Akşam serin saatlerde ilk soluğu Balıklıgöl’de alan ziyaretçiler ve yerli vatandaşlar, dergâhta yetersiz ışıklandırma sebebiyle rahatsızlıklarını dile getirdiler.

 

Dergâhta arkadaşlarıyla birlikte oturan lise öğrencisi  Ferhat Can  isimli bir vatandaş, “Balıklıgöl şehrimizin inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip. Yer altı aydınlatma lambaları dışında başka aydınlatmalar yok. Gündüz saatlerinde buraya gönül rahatlığı ile gelebiliyoruz fakat karanlık bastıktan sonra burada yürümek bizi tedirgin ediyor. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz “ dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şanlıurfa’, nın, Kalbi, Balıklı, Göl, Karanlıkta,
Yorumlar
Haber Yazılımı