takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
28 Aralık 2018 - Cuma 13:56
 
Şanlıurfa Mv. Aziz AYDINLIK "okul yollarını" Ulaştırma ve Altyapı bakanına sordu.
SİYASET Haberi
Şanlıurfa Mv. Aziz AYDINLIK

"Şanlıurfa Milletvekili Aziz AYDINLIK, Siverek'ten gelen yoğun şikayetler üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN'ın yanıtlaması istemiyle "Siverek okul yolları" ile alakalı yazılı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu. Aydınlık, yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları ifade etti:"

"Göreve geldiğim ilk günden beri hemşehrilerimin dertlerine derman olacağımı ifade ettim. Bu benim boynumun borcudur. Bize yetki veren vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, onlara hizmet etmek öncelikli hedefimdir. O nedenle hemşehrilerimin bütün sorunlarını Meclis gündemine taşıyacağım ve çözülmesi için elimden geleni fazlasıyla yapacağım.
 
Bakınız, Siverek nüfus olarak ilimizin en yoğun 3. ilçesi konumunda; ilçemizde çocuk nüfusu da oldukça fazla. Bizler istiyoruz ki her bir evladımız okusun, okula gitsin ve geleceğini kurtarsın; ama okula giderken de aklımız onlarda kalmasın, devletimiz korusun kollasın, evlatlarımızın ayağına taş değmesin istiyoruz. Onlar bizim geleceğimiz; ama aynı zamanda da bugünümüz. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor. 
 
Bizim bölgemiz coğrafi açıdan ne yazık ki diğer bölgeler gibi rahat bir bölge değil. Kar, kış geldiği zaman hayat zorlaşıyor. Çocuklarımız okula gitmekte güçlük çekiyor. 
 
Bu konuyla alakalı çokça şikayet alıyoruz ve ne yazık ki vatandaşlarımızın iddiasına göre "Büyükşehir ve Siverek Belediyeleri" sorumluluğu birbirinin üzerine atıyor. Vatandaşımız bana fotoğrafları da gönderdi. İnanın yüreğim dayanmadı, vicdanım sızladı. Hangi vicdan kabul edebilir bu soğuk havada yavrularımızın çamur içerisinde servis araçlarını itmesine? 
 
O yavrularımızdan birine soruyorlar: "büyüyünce ne olmak istersin?" diye. Bakın cevabı nasıl yürek burkuyor; "İlerleyen yıllarda başka çocuklar bu sıkıntıları çekmesin diye Ulaştırma Bakanı olmak istiyorum" diyor. 
 
Biz bu sorunun ivedi bir şekilde halledilmesini istiyoruz. Bu fotoğrafları elektronik ortamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit TURHAN'ın özel kalemine de ilettik. Umuyorum ki Sayın Bakan ve ilgilli makamlar konuya duyarsız kalmayacaktır. Şanlıurfa'da doğmuş, büyümüş, yaşamış biri olarak bu konuyu sıkı bir şekilde takip edeceğim. İnşallah evlatlarımız sorunsuz bir şekilde okullarına gidip gelecekler."
 
 
Yazılı soru önergesinin tam metni: 
 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit TURHAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. 24.12.2018

 

                                                                                                                 Aziz AYDINLIK

                                                                                                                 Şanlıurfa Milletvekili

 

 

 

 

 

           Sayın Bakan, 2018 yılında öğrencilerimizin okul yolunda zorluklarla karşılaşması kadar acı, o çocuklarımızın her şeye rağmen  “okula gidebilmek için, okuyabilmek için” kendilerinden kat be kat büyük servis aracını inatla itmeye çalışması kadar da azim dolu başka bir şey yoktur; ancak çocuklarımız okula gitmek konusunda bu kadar azimliyken 2018 yılında yolun çamurlu ve bataklık dolu olması hiçbir şekilde kabul edilemez. (Konuyla alakalı görseller özel kaleminize elektronik ortamda iletilecektir.)

 

            Bu Bağlamada;

 

1)      Şanlıurfa Siverek’e bağlı Altınpınar, Yoğunca, Gürakar mahallelerindeki okul yollarıyla alakalı ilgili kurumlara kaç şikayet ulaşmıştır?

 

2)      Ulaşan şikayetler, dilekçeler neden dikkate alınmamıştır?

 

3)      Bahse konu mahallelerle alakalı planlanan bir çalışma var mıdır?

 

4)      Tarafımıza ulaşan şikayetler arasında Siverek Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğu birbirlerinin üzerine attıkları iddia edilmektedir. Bu ciddi bir iddiadır. Bu iddianın doğruluk payı nedir?

 

5)      Bu mahallelerle alakalı çalışmalar ne zaman başlatılacaktır?

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şanlıurfa, Mv., Aziz, AYDINLIK, "okul, yollarını", Ulaştırma, ve, Altyapı, bakanına, sordu.,
Yorumlar
Haber Yazılımı