takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
08 Kasım 2018 - Perşembe 11:35
 
Şanlıurfa Milletvekili Aziz AYDINLIK, elektrik problemlerini Enerji Bakanı'na sordu!
SİYASET Haberi
Şanlıurfa Milletvekili Aziz AYDINLIK, elektrik problemlerini Enerji Bakanı'na sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa’nın elektrik sorununu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e verdiği soru önergesiyle sordu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa’nın elektrik sorununu meclise taşıdı. Aydınlık , “2018 yılında Şanlıurfa’mızın elektrik problemi yaşaması hepimiz için utanç vericidir.  Elektrik probleminin derhal çözülmesi gerektiğini  belirti .

Şanlıurfa ilimizde yaşanan elektrik problemi ulusal medyanın da gündeme taşımasıyla neredeyse tüm Türkiye tarafından bilinmektedir. 2018 yılında “Elektrik” problemi yaşanıyor olması maalesef utanç vericidir. Artık vatandaşlarımız isyan etme noktasına gelmişlerdir. Karşılarında bu problemi çözecek yetkili birilerini bulamamaları sıkıntıları daha da arttırmaktadır" dedi.

Aydınlık, Bakan Dönmez’e sorunun çözümü noktasında ne gibi çalışmalar yapıldığını sorduğu önergede şu soruları da yöneltti;

1.Şanlıurfa’nın elektrik probleminin çözülmesi için bakanlığınızca planlanan bir çalışma var mıdır?

 

2.DEDAŞ yetkilileriyle konuyla alakalı bakanlığınız tarafından bir görüşme gerçekleştirilmiş midir ya da bir çalışma yürütülmekte midir?

 

3.Elektriğin düşük voltajlı gelmesinden ya da günde 5-6 kez kesilmesinden kaynaklanan maddi hasarlar karşılanmakta mıdır?

 

4.Tek fazlı elektrik probleminin yaşanmaması için yapısal bir öneriniz var mıdır?

 

5.Örneğin aktif kullanımın 26.50 tl olduğu bir faturada dağıtım bedelinin 13.91 tl, sayaç okuma bedelinin 23.30 tl, KDV’nin 11.67 tl, enerji fonunun 0.27 tl, elektrik tüketim vergisinin 1.33 tl alınmasıyla toplam fatura 76.50 tl (neredeyse 3 katı) olmaktadır.  Elektrik faturaları aracılığıyla alınan yüksek vergilerde indirime gitmeyi düşünüyor musunuz?

 

6.Elektrik problemleriyle ilgili her türlü şikayet ve öneriyi almak adına çalışma yapan çağrı merkezlerine vatandaşlarımız ulaşamadıklarını bildirmektedir. Bu sıkıntı personel eksikliğinden ya da alt yapı eksikliğinden mi kaynaklanmaktadır? Vatandaşlarımızın dertlerini ve sıkıntılarını aktarabilmeleri için bu çağrı merkeziyle alakalı bir çalışmanız olacak mıdır?

 

7.Yaşanan bu sıkıntıların Şanlıurfa’ya enerji sektöründe eksik yatırımlardan kaynaklandığını düşünüyor musunuz?

 

8.İlerleyen süreçte Şanlıurfa’ya enerji sektöründe özel ya da devlet yatırımı düşünülmekte midir?

 

9.İlimizde ve bölgemizde devlet ya da özel sektör aracılığıyla  “güneş enerji sistemi” kurulması planlanmakta mıdır? Planlama var ise ayrıntıları nelerdir?

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şanlıurfa, Milletvekili, Aziz, AYDINLIK,, elektrik, problemlerini, Enerji, Bakanı'na, sordu!,
Yorumlar
Haber Yazılımı