takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
14 Ocak 2019 - Pazartesi 10:30
 
Şanlıurfa’da Bir İlk “Urfa Arşivi” Hayata Geçiriliyor
KÜLTÜR Haberi
Şanlıurfa’da Bir İlk “Urfa Arşivi” Hayata Geçiriliyor

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV), Urfa'da bir ilke imza atıyor. Şanlıurfa Valisi ŞURKAV Başkanı Sayın Abdullah ERİN başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısında, ŞURKAV bünyesinde URFA ARŞİVİ Kurulması kararı alındı.

 

Urfalıların ve araştırmacıların istifadesine sunulacak olan Urfa Arşivi  Urfa'ya ait  kitap, dergi, gazete, nadir eserler, yazma eserler, ses bandı, video bandı, plak, fotoğraf, dia, mikro filim, CD, DVD, MD, nota, yazılı belge vb. materyallerden oluşacak ve adeta Urfa İhtisas Kütüphanesi olacak.

 

Ayrıca Şurkav Yönetim Kurulu ;

"Urfa Arşivinde yer alacak olan dokümanların şehrin hafızasını oluşturacağından ve gelecek nesile aktarılması hedeflendiğinden elinde bu tür materyaller ve arşivleri bulunanlar, arşiv sahibinin isimleri yaşatılması ve demirbaş defterine işlemek kaydıyla ŞURKAV’a teslim etmelerini rica ederiz." denildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Şanlıurfa’da, Bir, İlk, “Urfa, Arşivi”, Hayata, Geçiriliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı