takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
27 Eylül 2018 - Perşembe 15:28
 
ŞanlıUrfa' da "Anadolu'dan Bize Kalanlar" Resim Sergisi Açıldı
SANAT Haberi
ŞanlıUrfa' da

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda Ressam Mehmet Yücel'in 'Anadolu'dan Bize Kalanlar' isimli resim sergisi açıldı. Serginin açılışına katılan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, "Resimler Anadolu insanlarının beklentilerini, özlemleri soyut bir ifade ile anlatılmış.

 

Ressamımız Mehmet Yücel ile ressamların sıkıntılarını görüştük.  Önümüzdeki günlerde ressamlarımızla bir toplantı yapacağız. Resmin Şanlıurfa'da sevilmesi, yeni kuşaklara aktarılması için çalışmalar yapacağız. Çalışmalarından dolayı ressamımıza Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi adına teşekkür ediyorum" dedi.

 

Resimlerinde yöresel motiflerin bulunduğunu söyleyen Ressam Mehmet Yücel de, "Sergide 52 tane farklı ölçülerde resimler bulunmaktadır. Anadolu binlerce yıllık geçmişte sahiptir. Geçmişte yaşamış bir çok uygarlığın bize bırakmış oldukları kültürel semboller vardır.

 

Sanatçılar içinde yaşadıkları toplumların kültürel değerlerinden beslenerek eserlerini üretirler. Çalışmalarımda da Anadolu'nun yöresel motifleri yer almaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ŞanlıUrfa', da, "Anadolu'dan, Bize, Kalanlar", Resim, Sergisi, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı