takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
29 Haziran 2018 - Cuma 10:26
 
Rekor Oy Çıkan ilçede Yol Eylemi!
URFA Haberi
Rekor Oy Çıkan ilçede Yol Eylemi!

Akçakale-Harran yoluna sathi asfalt çalışması yapılmasına tepki gösteren ilçe sakinleri eylem yaptı. Seçimlerde yüzde 96 oranında oy verdiklerine dikkat çekenler, "Üçüncü sınıf vatandaşı mıyız. 8 vekilimiz mecliste. Akçakale Harran'ın hakkı bu mudur?" diyerek tepki gösterdi.

 

Akçakale-Harran'da yol çalışmasına tepkilerde tansiyon düşmedi.

Sıcak asfalt çalışması bekleyen ilçe sakinleri bugün sathi asfalt çalışması yapıldığını görünce adeta çileden çıktı. Yolda kazalar yaşandığı ve araçlara ciddi hasar meydana geldiğini belirten sürücüler, sosyal medyada  #ÖlümSaçanTaşlarıDurdurun etiketi ile paylaşımlar yaparak duruma dikkat çekti. 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay tepki üzerine Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ve Harran AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz ile yaptığı görüşmelerde sıcak asfalt çalışmasının en geç 2019'da yapılacağını duyurdu.

Bu açıklama da tansiyonu düşürmeye yetmedi.

Sürücüler çalışmaların yapıldığı yere giderek eylem yaptı. Yol iki taraflı olarak geçişlere kapatıldı. 

Seçimde yüzde 96'lık oy oranı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetine tam destek verdiklerini belirten sürücüler "Üçüncü sınıf vatandaşı mıyız. 8 vekilimiz mecliste. Akçakale Harran'ın hakkı bu mudur?" diyerek tepki gösterdi. Zaman zaman yolun açılmasını isteyen sürücülerle gerginlikler yaşayan grup, polis ve jandarma ekiplerinin tüm çabalarına rağmen yolu açmamakta diretti. 

Akçakale Şoförler Odası Başkanı Halil Ayhan Akçakale Şanlıurfa yolu üzerinde çekilen mucurun insan hayatının hiçe sayıldığını ifade ederek isyan etti. Ayhan, yaptığı açıklamada AK Parti’ye yüzde 95 oy almış bir ilçeye yapılabilecek en büyük zulüm bu yolun mucur çekilerek insanların hayatını tehlikeye atılacağını kaydetti.

 

Yapılan uzun konuşmaların ardından ikna olan grup, araçlarını çekerek yolu tekrar trafiğe açtı. Birkaç kilometreyi bulan kuyruk, araçların yoldan çekilmesinin ardından dakikalar sonra ancak dağılabildi. 

 

Mustafa PAYIK-İsmail ARSLAN/AJANS URFA 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Rekor, Oy, Çıkan, ilçede, Yol, Eylemi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı