takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
14 Aralık 2023 - Perşembe 07:26
 
Podoloji Merkezi hizmete girdi
Podoloji Merkezi hizmete girdi
- Haberi
Podoloji Merkezi hizmete girdi

Harran Üniversitesi Podoloji Merkezi açılışını resmi sayfasından "Üniversite Hastanemizde Yeni Bir Bölüm Daha Hizmet Vermeye Başladı şeklinde yaptığı duyuruda;Üniversite Hastanemizde ayak sağlığı konusunda hizmet verecek olan Podoloji Merkezi, ileri teknolojik cihazlarla ve alanında deneyimli uzman kadrosuyla hizmete girdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun girişimi ile İç Hastalıkları Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları polikliniğinde kullanılmak üzere bölgenin en kapsamlı Podoloji Ünitesi açıldı.

Harran Üniversitesi Hastanesi bünyesinde kurulan Podoloji Merkezinde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Podoloji Programı Öğretim Görevlilerimiz Ayşegül Sarpkaya ve Fatmaz Zehra Küçük yönetiminde podologlar, Şanlıurfa ve çevre illerden gelecek hastalara hizmet verecek.

Podoloji (Ayak Sağlığı) Merkezinin bölgede tek olduğunu belirten İç Hastalıkları Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Karaaslan; “Hem diyabet hastalarında hem de toplumda ayak sağlığı ile ilgili problemler çok sık görülmektedir. Vatandaşlarımızın farkındalığını arttırmak, ayak sağlıklarını korumak ve tedavisini planlamak üzere Podolojik Ayak Taraması Projesini faaliyete geçirdik.

Podoloji merkezimizde; diyabetik ayak bakımı, batık tırnak tedavisi (tel uygulamaları), kalınlaşmış tırnak bakımı, nasırlı ayak bakımı, derisi deforme olmuş ayak bakımı, kuru ayak ve çatlak topuk bakımı, sporcu ayak bakımı, pes planus (düz tabanlık) ve pes kavus gibi ayak tabanı bozukluklarının yanı sıra topuk dikeni gibi sorunların da tanı ve tedavileri ile ilgileniyoruz.  Şanlıurfa genelinde diyabetik ayak ülserleri olan hastaların, en çok başvurduğu bir merkez haline geleceğiz.

Gün boyu hareket halinde olan ve vücudun tüm yükünü taşıyan ayakların bakımı, insan sağlığı açısından büyük bir önem taşır. Uygun ayakkabıların giyilmesi ve meydana gelen problemlere zamanında müdahale edilmesi, herkes için önerilmekle birlikte, özellikle şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıkları olan kişilerde son derece önemlidir. Ayak bakımı ve koruyucu tedaviler, medikal olarak ayak sağlığı ile ilgilenen podoloji uzmanlarımız tarafından uygulanmaktadır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ise açılan merkez ile ilgili yaptığı açıklamada; “Üniversite Hastanemizde değişim ve dönüşüme önem veriyoruz. Hastanemizin doktor kadrosunu güçlendirerek vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda Podoloji Merkezini kurduk. Kurulan bu merkezin Şanlıurfa’mız başta olmak üzere tüm bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu." şeklinde duyurdu.

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Podoloji, Merkezi, hizmete, girdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı