takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
23 Ağustos 2019 - Cuma 17:22
 
Okul Servis ücretleri konusunda uyarı
- Haberi
Okul Servis ücretleri konusunda uyarı

Servis ücretleri konusunda uyarı: Fiyat kurnazlığına dikkat

 

2019-2020 eğitim öğretim yılında velilerin en çok merak ettikleri konular arasında yeni servis ücretleri yer alıyor. Velilerin yeni servis ücretleri konusunda kafaları karışıkken bazı servis işletmeleri durumu fırsata çevirmeye çalışıyor.

 

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük anne ve babalara yeni servis ücretleri konusunda uyarılarda bulundu.


2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala çocuklarını okula servisle göndermek durumunda kalan veliler yeni servis ücretlerini merakla bekler oldu.

 

 

 

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük okul servis ücretleri her yıl Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) tarafından kilometreye bağlı olarak belirlendiğini söylerken birçok şehirde UKOME'ler henüz yeni eğitim-öğretim sezonu için servis ücretlerini belirlemediğini belirtti.

 

 

SERVİS ÜCRETLERİNE ŞİKÂYET YAĞDI

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, okul taşımacılığı yapan bazı servisçilerin velilerden yüksek fiyat istediğini, son günlerde servis ücretleri konusunda Tüketiciler Derneği’ne gelen şikâyetlerin arttığını söylerken velilere "Henüz UKOME tarafından tarife belirlenmemişken velilerimiz kendilerinden yüksek fiyat talep eden bu servisçilerle anlaşma yapmasın. “sözleriyle uyarıda bulundu.

 

 

 

Levent Küçük UKOME tarafından belirlenen servis ücretlerinin kanuna göre hem veli hem de servis işletmeciliği yapan kişi açısından bağlayıcı olduğunu vurgularken servisçilerin belirlenen tarifeden fazla fiyat alma imkânlarının olmadığını açıkladı. Küçük ayrıca okul servis taşıyıcılığı yapan işletmelerin öğrenciyi kabul etmeme gibi bir lüksünün de olmadığını da sözlerine ekledi

 

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör:
Etiketler: Okul, Servis, ücretleri, konusunda, uyarı,
Yorumlar
Haber Yazılımı