takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
20 Ağustos 2019 - Salı 12:37
 
Ne fiyattan bulursanız altın alın
EKONOMİ Haberi
Ne fiyattan bulursanız altın alın

 

Deneyimli yatırımcı Mark Mobius, son dönemde yükseliş göstererek rekor kıran altın fiyatlarının daha da çıkacağını belirterek "Ne fiyattan bulursanız altın alın" dedi.

 

 

Altın fiyatları Arjantin'de yaşanan ekonomik kriz sonrası ve Türkiye'de yeni hafta ile bilirkte artış gösteren dolar kurunun etkisiyle rekor kırıyor. Altın fiyatlaru bugün 277 lira seviyesinden işlem görürken deneyimli yatırımcı Mark Mobius'tan son dönemde yaptığı altın açıklamalarına bir yenisini eekleyerek "Ne fiyattan bulursanız altın alın" dedi.

 

 

Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta merkez bankalarının para politikasında genişlemeye gitmesiyle altın alımının uzun vadede meyve vereceğini ifade eden Mobius, "altında uzun vadeli beklenti yukarı yönlü. Bunu söylememin nedeniyse para arzının yukarı yönlü olması. Açıkçası herhangi bir seviyeden altın almanız gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

Altın, Fed ve diğer merkez bankalarından büyümeyi desteklemek amacıyla daha geniş politika beklentisinin etkisiyle bu ay altı yılın zirvesini gördü. ABD Hazine tahvili piyasasının ufukta resesyon göründüğünün sinyalini vermesiyle birlikte yatırımcılar altın destekli exchange traded fonlara (ETF) giriş yapıyor.

 

 

“Merkez bankalarının faizleri düşürme çabalarıyla birlikte çılgın gibi para basıyor olacaklar.” diyen Mobius, portföyün yüzde 10'unun fiziksel altına yatırılmasını tavsiye ediyor. Ünlü yatırımcı Salı günkü mülakatta altın için fiyat hedefine ilişkin bir bilgi vermedi.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Ne, fiyattan, bulursanız, altın, alın,
Yorumlar
Haber Yazılımı