takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
20 Kasım 2018 - Salı 13:27
 
Nakliyat-İş: Salı Gününden itibaren Direniş Başlayacak
YAŞAM Haberi
Nakliyat-İş: Salı Gününden itibaren Direniş Başlayacak

Tüvtürk Tesislerinde 11 işçinin Nakliyat-İş Sendikasından istifa etmedikleri için işten atıldıkları iddiasıyla yapılması planlanan basın açıklamasına izin çıkmayınca, sendika üyeleri Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde toplanarak açıklama yaptı. Açıklamada Salı gününden itibaren Şanlıurfa Merkez İstasyonunun önünde direnişin başlayacağı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ve ilçelerinde faaliyet gösteren Tüvtürk Polçak Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de çalışan 11 çalışanın Nakliyat-İş Sendikasından istifa etmedikleri için işten atıldıkları iddiası gündeme gelmişti.

 

Bu gelişmenin ardından dün, sendikal faaliyet nedeniyle işten çıkarıldığı iddia edilen işçiler için tesislerin önüne gelen Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve bazı işçiler basın açıklaması yapmak istemişti. Ancak burada güvenlik önlemi alan jandarma ve emniyet güçleri basın açıklaması için izin alınmadığını belirterek izin vermemişti.

Bunun üzerine buradan ayrılan sendika üyeleri Ahmet Bahçıvan İş Merkezine gelerek açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Sendikanın Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yasalara göre basın açıklaması yapmak için izin almaya gerek olmadığını ancak Şanlıurfa’da böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi.

İşverenin toplam 11 üyelerini tazminatsız bir şekilde işten attığını belirten Küçükosmanoğlu, bu işten çıkartmaların asıl amacının sendikal örgütlenmenin önüne geçmek ve engellemek olduğunu dile getirdi. Durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Küçükosmanoğlu, atılan işçiler geri alınıncaya ve POLÇAK’da toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini sözlerine ekledi. Küçükosmanoğlu Salı gününden itibaren Şanlıurfa Merkez İstasyonunun önünde direnişin başlayacağını ekleyerek konuşmasını bitirdi.

 

Basın açıklamasında sık sık "Sendika haktır engellenemez, direne direne kazanacağız, yaşasın POLÇAK mücadelemiz, işçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları atıldı.

 

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Nakliyat-İş:, Salı, Gününden, itibaren, Direniş, Başlayacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı