takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
18 Temmuz 2019 - Perşembe 01:07
 
Klaus Schmidt'in anısına bisiklet turu düzenleyecek.
URFA Haberi
Klaus Schmidt'in anısına bisiklet turu düzenleyecek.

Şanlıurfa Turizm Geliştirme AŞ, Göbeklitepe'nin keşfinde büyük rol alan Klaus Schmidt'in anısına bisiklet turu düzenleyecek.

 

Göbeklitepe’nin yıllarca kazı başkanlığını yürüten ve 'keşif babası' olarak nitelendirilen Alman arkeolog Klaus Schmidt'in anısına, bisiklet turu düzenlenecek.



Tur, Şanlıurfa Turizm Geliştirme AŞ'nin desteği ile arkeolog Schmidt'in vefatının 5'inci yılında yapılacak.



20 Temmuz Cumartesi başlayacak olan bisiklet turu, Yıldız Meydanı Nabi Sokak'ta yer alan Klaus Schmidt Anı Evi’nden sabah 06:00’da başlayacak.  Schmidt’in Göbeklitepe’ye gidişlerinde kullandığı güzergahta yol alacak olan bisikletçiler, ünlü arkeologun her sabah evinden Göbeklitepe için kazıya gidişinin bir canlandırması olarak bu etkinliği gerçekleştirecek.

 

Tur sonunda Göbeklitepe’ye varan bisikletçiler, hep birlikte kazı alanını gezecek.

 



GELENEKSELLEŞMESİ PLANLANIYOR

Şanlıurfa Turizm Geliştirme AŞ'nin yanı sıra Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Haliliye Belediyesi ve Urfa Bisiklet Topluluğu (URBİT) destekleri ile gerçekleştirilen ve Göbeklitepe’nin uluslararası üne kavuşmasını sağlayan Schmidt anısına yapılan bu etkinliğin, gelenekselleşerek her yıl tekrarlanması planlanıyor.

 

Kaynak: (AU) - Ajans Urfa Editör: urfasiyaset
Etiketler: Klaus, Schmidt'in, anısına, bisiklet, turu, düzenleyecek.,
Yorumlar
Haber Yazılımı