takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
30 Ağustos 2019 - Cuma 16:45
 
İŞKUR, 6 aydır istatistikleri neden yayınlamıyor?
EKONOMİ Haberi
İŞKUR, 6 aydır istatistikleri neden yayınlamıyor?

 

İstihdam politikalarına ilişkin istatistikleri 6 aydır yayınlamayan İŞKUR'a itirazlar yükselmeye devam ediyor.

 

 

İŞKUR'un 6 aydır verilerin yayınlamaması üzerine CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Güzelmansur “İŞKUR’un Şubat 2019’dan bu yana bu verileri yayınlamayı durdurması konkordato ilanlarında yaşanan artışa, Ücret Garanti Fonu’nun amacı dışında kullanımına ve ekonomik krizin derinliğine yönelik bir karartmadır” dedi.

 

 

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre İŞKUR bazı istatistikleri yaklaşık 6 aydır yayınlamıyor. Bu istatistiklerde konkordato ilan eden firmalarda çalışan işçilerin ücretlerinin ödenmesi için kurulmuş olan Ücret Garanti Fonu verileri de yer alıyordu. İstatistiklerde, Ücret Garanti Fonu'ndan kaç kişiye ne kadar ödeme yapıldığı açıklanıyordu.

 

 

GÜZELMANSUR’DAN TBMM’YE ÖNERGE

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergesinde de İŞKUR'un Şubat 2019'dan itibaren Ücret Garanti Fonu verilerini yayımlamayı durdurmasının gerekçesini sordu.

 

 

FONDA AMACI DIŞINDA NERELERE NE KADAR ÖDEME YAPILMIŞTIR?

Güzelmansur'un şu soruların yanıtlanmasını istedi:

-Ağustos 2018'den bu yana, aylar itibarıyla çalıştığı işyeri konkordato ilan ettiği için Ücret Garanti Fonu'na müracaat eden kişi sayısı kaçtır?

-Bu müracaatlardan kaçı kriterlere uymadığı için reddedilmiştir ?

– Aynı dönemde ödeme yapılan işçi sayısı ve toplam ödeme miktarı nedir? Fonda bugüne kadar biriken tutar nedir? Fondan amacı dışında nerelere ne kadar ödeme yapılmıştır?

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör:
Etiketler: İŞKUR,, 6, aydır, istatistikleri, neden, yayınlamıyor?,
Yorumlar
Haber Yazılımı