takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
08 Ekim 2019 - Salı 12:11
 
İran Dışişleri: Türkiye'nin Suriye'de herhangi bir operasyonuna karşıyız
GÜNDEM Haberi
İran Dışişleri: Türkiye'nin Suriye'de herhangi bir operasyonuna karşıyız

 

İran Dışişleri, "Türkiye'nin Suriye'de herhangi bir operasyonuna karşıyız" açıklamasında bulundu.

 

 

Türkiye'nin Suriye'de Astana süreci kapsamında ortaklık içinde olduğu İran, Fırat'ın doğusuna yönelik olası harekata karşı çıktı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün gece telefonla görüştüğü İranlı mevkidaşı Cevad Zarif'in, harekata karşı olduklarını söylediği belirtildi.

 

 

 

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Zarif, askeri harekata karşı olduklarını söyledi ve Suriye'nin toprak bütünlüğü ile ulusal egemenliğine saygı çağrısı yaptı" denildi. Açıklamaya göre İranlı bakan ayrıca, 'Suriye'de nihai istikrar ve güvenliğin sağlanmasını için terörle mücadele gerekliliğine' vurgu yaptı; bununla birlikte sorunların çözülmesi için Suriye ve Türkiye yönetimlerine Adana Mutabakatı'nı adres gösterdi.

 

 

 

İran Dışişleri açıklamasına göre, Çavuşoğlu ise görüşmede Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterileceğini ve harekatın 'geçici olacağı' konusunda Tahran'a garanti verdi.

 

 

 

Zarif, ABD'yle Türkiye arasındaki son gelişmelere ilişkin Twitter paylaşımında da Adana Mutabakatı'na işaret etmiş ve ABD'yi Suriye'de 'yasadışı işgalci' diye niteleyerek İran'ın Türkiye'ye yardım edebileceğini belirtmişti.

Kaynak: (SD) - Sondakika Editör:
Etiketler: İran, Dışişleri:, Türkiye'nin, Suriye'de, herhangi, bir, operasyonuna, karşıyız,
Yorumlar
Haber Yazılımı