takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
05 Eylül 2019 - Perşembe 16:32
 
Her yerde düzenleme Urfa’da engel-leme!
URFA Haberi
Her yerde düzenleme Urfa’da engel-leme!

 

Şanlıurfa’da iki bankamatik kaldırım seviyesinden yüksek merdivenle erişim sağlanacak şekilde yapıldı. Engelli vatandaşlar gözardı edilerek yapılan düzenleme tepki topladı.

 

 

"Engelsiz yaşam" için artık bankalar sosyal sorumluluk adı altında bankamatiklerde yeni düzenlemeler yaparken, Şanlıurfa da tam tersi bir durum yaşandı.

 

 

Dakikalarca sırada beklemek, zaman kavramı da gözetmeksizin istedikleri vakitte bankacılık işlemlerini yapabilmek için bankalar engelli vatandaşlar için revizyona gidiyor.Türkiyenin pek çok yerinde bankacılık hizmetlerine engelli standartı getiriliyor. Bankamatik yollarına rampa yapılırken, bankamatikler de engellilerin erişebileceği seviyeye indiriliyor.

 

 

 

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde de tüm bu ayrıntılar göz ardı edilerek 2 yeni bankamatik hizmete sokuldu. Eyüp Peygamber Cami karşısında bulunan kaldırım kotasından yüksekte yapılan bankamatiklere erişim merdivenlerle sağlanıyor. İşlem yapmak isteyen engelliler ise daha uzak mesafedeki bankamatiklere yada bankalara gitmek zorunda kalıyor. Durumu tepki gösteren Halil Dağ isimli bir vatandaş, "Engellileri düşünen kim? Yönetenler, bizi ikinci sınıf insan yerine koydukça siz de bizimle toplum olarak geri kalmış olarak anılacaksınız" diyerek yetkililere seslendi.

 

 

 

Söz konusu bankamatiklerin bulunduğu alanda engelliler  için de düzenleme yapılması bekleniyor.

 

Kaynak: (AU) - Ajans Urfa Editör: urfasiyaset
Etiketler: Her, yerde, düzenleme, Urfa’da, engel-leme!,
Yorumlar
Haber Yazılımı