takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
24 Kasım 2018 - Cumartesi 13:04
 
HDP Şanlıurfa'da aday adayı başvuruları devam ediyor
SİYASET Haberi
HDP Şanlıurfa'da aday adayı başvuruları devam ediyor

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için HDP'de başvurular devam ediyor. Partinin Şanlıurfa'da da aday adayları netleşmeye başladı.

Halkların Demokrasi Partisi'nde (HDP) 31 Mart 2019 da yapılacak olan Belediye Başkan Adaylığı için başvuru tarihleri 20 Kasım-5 Aralık olarak açıklandı.

 

Yerel seçimler için HDP'de başvurular devam ediyor. 2014 yerel seçimlerinde 102 belediye alan HDP'nin il, ilçe ve belde olmak üzere toplam 96 belediyesine kayyum atandı. Yerel seçimlerde HDP'nin seçim sonucu merakla beklenirken aday adayları da başvuru için parti binalarının yolunu tuttu. 

 

Şanlıurfa'da da aday adayları netleşmeye başladı. 22'nci Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi giden Turan Tüysüz'ün Mart 2019 seçiminde HDP Siverek'ten aday gösterileceği ileri sürülüyor.

 

ADAY KRİTERLERİ

 HDP'nin aday adaylığı için belirlediği kriterler dikkat çekiyor. Genel Merkez tarafından illere gönderilen genelgede kadına yönelik şiddet uygulayanlar ve çok evlilik yapanların aday adaylık başvuruları değerlendirmeye alınmayacak ve dosyaları iade edilecek. 

 

İl belediye başkanlığı adaylığı için 3 bin, ilçe için 2 bin, belde için bin ve meclis üyeliği adaylığı için 500 TL ücret alınacak. MYK’de alınan kararla kadın, genç, engelli ve KHK mağdurlarından ücret alınmayacak.Her il ayrı ayrı başvuruları alacak.

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: HDP, Şanlıurfa'da, aday, adayı, başvuruları, devam, ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı