takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
09 Mayıs 2019 - Perşembe 11:04
 
HDP, İstanbul seçimi için kararını verdi!
SİYASET Haberi
HDP, İstanbul seçimi için kararını verdi!

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi kararından sonra bugün olağanüstü toplanan HDP, İstanbul İttifakı adı altında Ekrem İmamoğlu'nu destekleme kararı aldı.

 

İstanbul'da seçimin yenilenmesinin ardından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İstanbul seçimlerinde nasıl tavır sergileyeceği merak ediliyordu. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul kararından önce 6 Mayıs'ta avukatların İmralı’ya gönderilmesini değerlendiren HDP, “AK Parti ile pazarlık yok, demokrasi ittifakında kararlıyız” mesajı verdi. Parti yönetimi, 23 Haziran'a kadar, ‘İstanbul İttifakı’na oy isteyeceğini belirtti.

 

YSK kararı sonrası bugün olağanüstü gündemle toplanan Merkez Yürütme Kurulu'ndan (MYK) İstanbul kararı çıktı. 

 

HDP İstanbul seçimleri için yapılan toplantıda ‘İstanbul İttifakı’ adı altında bir ittifak söylemi geliştirilerek seçmenlerden Ekrem İmamoğlu için oy istenmesine karar verildi. Bu süreçte İstanbul milletvekilleri ile bazı genel başkan yardımcılarının da İstanbul’da kalarak seçim çalışmalarını koordine etmesi kararlaştırıldı. 

 

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmamıştı.

 

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: HDP,, İstanbul, seçimi, için, kararını, verdi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı