takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
27 Aralık 2018 - Perşembe 09:54
 
Harran Üniversitesi Rektörü belli oldu
EĞİTİM Haberi
Harran Üniversitesi Rektörü belli oldu

Cumhurbaşkanının imzası ile Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik Harran Üniversitesi Rektörü oldu.

Harran Üniversitesi'ne resmi olarak yapılacak rektör ataması merakla beklenirken, karar bugün yayımlandı. 

Harran Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Akit TV kanalında katıldığı bir programda kullandığı "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farz-ı ayndır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" dedi ve hakkında soruşturma açıldı.  Prof. Dr. Taşaltın görevinden istifa etti ve yerine vekaleten Prof. Dr. Recep Çiğdem atandı.

6 Kasım'da yaşanan vekaleten atamanın ardından gözler resmi atamaya çevrildi. Atama, bugün gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanunu'nun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik atandı. 

Karar Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

 

PROF. DR. MEHMET SABRİ ÇELİK KİMDİR?

 

İlkokul ve liseyi Van'da okuyan Prof. Dr. Çelik lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Genel Maden Bölümü'nde aldı. Yüksek Lisansı'nı Pennsylvania State University'de, Cevher Hazırlama; doktorsını ise Columbia University, Cevher Hazırlama/Yüzey ve Kolloid Kimyası üzerine yaptı. 

İTÜ’nün başarılı öğretim üyelerinden olan İTÜ Rektör Yardımcılığı görevi de yürüten  Prof. Dr. Çelik, bir dönem rektörlük seçimi için yarıştı.

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Harran, Üniversitesi, Rektörü, belli, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı