takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
18 Nisan 2019 - Perşembe 20:26
 
Gül: AK Parti’nin kurucu ilkelerinden yolunu çeviren ben miyim?
SİYASET Haberi
Gül: AK Parti’nin kurucu ilkelerinden yolunu çeviren ben miyim?

Veysi Dündar'ın sorularını yanıtlayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dikkat çeken ifadeler kullandı.

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ocak Medya'dan Veysi Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Söz konusu söyleşide dikkat çeken ifadeler kullanan Gül, "AK Parti’yi kuran ve onun ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçen Gül ile bugünkü AK Parti’yi ayıran çizgi ne?” sorusunu da yanıtladı. Gül, soruya ilişkin olarak, "AK Parti’nin vizyon belgesini yazdığını ve ona hala uyduğunu” ifade ederek, "O belge ne diyorsa ben o rotadayım” cevabını verdi.

 

Veysi Dündar'ın Abdullah Gül ile söyleşisinden bir bölüm şu şekilde:

 

Tam da burada; “Ak Parti’yi kuran ve onun ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçen Gül ile bugünkü Akparti’yi ayıran çizgi ne?” sorusu akla gelmeli. Buna dair basit ve yalın bir yanıt var aslında. Sn. Gül “Akparti’nin vizyon belgesini yazdığını ve ona hala uyduğunu” ifade ediyor. “O belge ne diyorsa ben o rotadayım” diyor.

 

Ya AkParti’den ayrı düşmesi?

“AkParti’nin kurucu ilkelerinden yolunu çeviren ben miyim? Elimdeki 30 km öteyi gösteren dürbün ile baktığımda gördüğüm engeli, engebeyi işaret ettiğim için suçlanmam haksızlık değilse nedir?” diye soruyor.

 

Ak Partililerle ne zaman görüşme imkanı oldu ise bunları ifadeden kaçınmadığını belirtti. Tayyip Erdoğan ile uzunca bir süredir görüşmediğini ifade etti. Ve belki de şu hususu benim için ilk defa altını çizerek zikrediyor:

“Benim Cumhurbaşkanlığım sırasında iade edilen kanunların çetelesi tutulmamıştır. Ama bugünü anlamanın arka planı işte geçmişte uyarılarıma da yol açan, konulara farklı yaklaşımlardır. Kanun hazırlıklarını yakından takip ettim, yanlış bulduklarımın Meclis’e sunulmadan önce değişmelerini sağladım.”

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Gül:, AK, Parti’nin, kurucu, ilkelerinden, yolunu, çeviren, ben, miyim?,
Yorumlar
Haber Yazılımı