takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
25 Temmuz 2018 - Çarşamba 14:56
 
Fakıbaba mecliste odasız kaldı
SİYASET Haberi
Fakıbaba mecliste odasız kaldı

Geçtiğimiz dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan ve yeni dönemde kabineye giremeyen Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekili sayısının 600'e çıkarılmasından sonra, mecliste tüm vekillere yetecek kadar oda bulunmadığı için odasız kaldı.

Türkiye 24 Haziranda seçime gitti ve değişen sistemle birlikte milletvekili sayısı da 550'den 600'e yükseldi. Mecliste vekil sayısının 550'den 600'a çıkmasının yanı sıra, grup kuran parti sayısının 5'e, temsil edilen parti sayısının ise 8'e yükselmesi sonrasında, TBMM'de kapsamlı değişiklikler ve tadilatlara başlandı.

 

Yapılacak olan tadilatla birlikte milletvekillerine ayrılan 470 odanın da sayısı artacak. Ancak tadilatlar bitene kadar bazı milletvekilleri ise odaları olmadan görevlerine devam edecek. 600 vekil için mevcutta 470 oda bulunurken, bu odaların bölüştürülmesi için kura çekimi yapıldı.

 

Çekilen kura sonrasında geçtiğimiz dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan ve yeni dönemde kabineye giremeyen Ahmet Eşref Fakıbaba, kurada ismi çıkmadığı için odasız kaldı. Fakıbaba çalışmalarına meclisteki farklı bölümlerde devam ederken, yeni odaların yapımı için başlanan inşaat çalışmalarının ise Eylül ayında bitmesi bekleniyor.

 

Fakıbaba, Eylül ayına kadar çalışmalarına odası olmadan devam edecek ve o zaman çekilecek kurada isminin çıkmasını bekleyecek. 

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Fakıbaba, mecliste, odasız, kaldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı