takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
18 Eylül 2019 - Çarşamba 12:40
 
Erdoğan'dan "güvenli bölge" çıkışı: 2 hafta içinde sonuç çıkmazsa planımızı devreye sokacağız
GÜNDEM Haberi
Erdoğan'dan

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güvenli bölge çıkışı: 2 hafta içinde sonuç çıkmazsa planımızı devreye sokacağız.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "ABD ile güvenli bölge kurulması için iki hafta içinde bir sonuç çıkmazsa kendi harekat planlarımızı devreye sokacağız" dedi.

 

 

 

Dün gerçekleştirilen üçlü zirvede Putin ve Ruhani ile İdlib ve Fırat'ın doğusundaki sıkıntılı durumun giderilmesi için görüş birliğine varıldığını belirten Erdoğan, "Dün Putin ve Ruhani ile Astana platformunun beşinci zirvesini gerçekleştirdik. Suriye'deki insani ve siyasi kriz konusunda önemli kararlar aldık. En önemli kararlardan biri Anayasa Komitesi üyelerinin onaylanmasıdır. Komitenin oluşumundaki tüm pürüzler giderildi. İdlib'deki sıkıntılı durumun giderilmesi için görüş birliğine varıldı. İfade ettiğimiz gibi iki hafta içerisinde sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız. Avrupa ülkelerinden İdlib ve Fırat'ın doğusu konusunda güçlü bir destek bekliyoruz. Laf bizi doyurmuyor. İcraat bekliyoruz. Şu anda bizler 3.6 milyon mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz.

 

 

 

Dünyada bunun benzeri yok. Batı da bunun benzerini yapması lazım. İdlib'de bunu yapmazsak bu yükü kaldıramayacağımızı açıkça söylüyoruz. Buraya güvenli bölgenin derinliğine bağlı olarak 2.6 milyon Suriyeli sığınmacıyı yerleştirebiliriz. Türkiye olarak kendi güvenliğimiz ve Suriyeli kardeşlerimizin geleceği için ilkeli tutumumuzu devam ettirmekte kararlıyız." şeklinde konuştu.

Kaynak: (SD) - Sondakika Editör: urfasiyaset
Etiketler: Erdoğan'dan, "güvenli, bölge", çıkışı:, 2, hafta, içinde, sonuç, çıkmazsa, planımızı, devreye, sokacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı