takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
18 Ekim 2019 - Cuma 15:59
 
Erdoğan'dan Beşşar Esad açıklaması
GÜNDEM Haberi
Erdoğan'dan Beşşar Esad açıklaması

"Ailecek görüşecek kadar yakındık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşşar Esad'a tavsiyede bulunduğunu açıkladı.

 

 

 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. "Ailecek görüşecek kadar yakındık" diyen Erdoğan, Beşşar Esad'a "ülkesinde demokrasi ve adaletin geliştirilmesi konusunda birçok tavsiyede bulunduğunu" ifade etti. Erdoğan Esad'ın bu tavsiyelerimize uymak yerine "halkının üzerindeki baskıyı artırma yoluna gittiğini" açıkladı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beşşar Esad ile ilgili yaptığı açıklaması şu şekilde:

 

 

"Suriye'deki hadiseler başlamadan önce iyi ilişkilerimiz vardı. Beşşar Esad ile ailecek görüşecek kadar yakınlığa sahiptik. Ülkesinde insan hakları ve adaletin geliştirilmesi konusunda pek çok tavsiyede bulunduk. Kürt nüfus için adımlar atmasının önemli olduğunu söyledik. Tavsiyelerimize uymak yerine halkın üzerindeki baskıyı artırdı. Suriye halkı Esad'a karşı direnirken Irak'taki DEAŞ belası bu ülkeye de sıçradı. Ardından PKK, PYD ve YPG terör örgütü bindi. Suriyeli 6 milyon kili ülke dışına gitmişti. Bunu 4 milyonu ülkemize gelmiştir"

Kaynak: (MG) - Milli Gazete Editör: urfasiyaset
Etiketler: Erdoğan'dan, Beşşar, Esad, açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı