takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
21 Eylül 2018 - Cuma 18:40
 
Eğitim-Bir-Sen Urfa Şube Başkanlığı için ilk aday belli oldu
URFA Haberi
Eğitim-Bir-Sen Urfa Şube Başkanlığı için ilk aday belli oldu

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı "Mülakatlarda birilerini kayırmak için değil; birilerine yer ayarlamak için değil; bu uygulamanın hem yöneticilerde, hem öğretmenler için liyakata dayalı bir sisteme dönüşmesi için bu yola çıkıyoruz" diyerek yönetim kurulu üyelerini açıkladı.

Memur-Sen'e bağlı iş kollarında genel kurul süreci başladı.

Bu kapsamda sendikanın en fazla üye sayısının bulunduğu Eğitim-Bir-Sen de genel kurulunu yapmaya hazırlanıyor.  Eğitim-Bir-Sen üyeleri Ekim ayında delege seçimi yapacak. Kasım ayında da delegeler Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube başkanı ve yönetimini belirleyecek.

Seçim öncesi ilk adaylığını açıklayan isim ise Cihan Bircan oldu. Yola, tüm ilçelerin sesi olma amacıyla çıktıklarını belirten Sendika Urfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı Bircan, "Öğretmen camiasında gönlü kırık, gözden uzak bırakılmış, kuytu köşelerde kalmış, içlerinde taşıdıkları dava heyecanını sendikal eyleme dökememiş olanların sesi olma arzusundayız. Sendikayı plazalardan çıkarıp, beyaz yakalıların sendikası olmaktan kurtarıp, alnı terleyenlerin, yorgunluktan ayakları şişen; bir köy okulunda görev yapan meslektaşımızın , taşıma merkezlerine, okul bahçelerine, idare odalarına ve en önemlisi sınıfların tozlu ortamlarına taşımak istiyoruz. Gerektiğinde her üyemizin ayağına gidecek bir hukuksal danışmanlık hizmeti için, mobbinge ve haksızlığa uğradığında onların hakkını savunmak için çıkıyoruz bu yola…Mülakatlarda birilerini kayırmak için değil; birilerine yer ayarlamak için değil; bu uygulamanın hem yöneticilerde, hem öğretmenler için liyakata dayalı bir sisteme dönüşmesi için bu yola çıkıyoruz…" dedi. 

 

"KİMSENİN ADAMI DEĞİLİZ"

Üyelere seslenen aday Bircan, "Her üyemizin şunu bilmesini rica ediyoruz başka bir sendika açmıyoruz zaten üyesi olduğumuz sendikamızı, üyelerinin hizmetine, görüş, fikir ve önerilerine açmak için yönetmeye talip oluyoruz. Bu sosyal cesareti gösteren bu yönetim ekibimiz, eğer kazanırsa, sendikamızın her bir üyesi kazanmış olacak. Üç dönemdir sendikamızı yöneten mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız eğer kazanırsa; onlar kazanmaya devam edecek, bizler ve bizler gibi olan tüm üyeler, birer sayı olarak kalmaktan ileri gidemeyecektir. Kimsenin tarafı ve adamı değiliz. Bizler bu memlekete katkı sunan, memleketin geleceği için taş üstüne taş koyan, herkesin adamıyız. Kendi ve çevresinin menfaati dışında hiçbir şeyden haberi olmayan herkesin de karşındayız…" diyerek seçimde destek talebinde bulundu.

Bircan'ın yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu:

ASİL YÖNETİM KURULU

1.Mahmut ÇITIRIK

2.Erdal ÇELLİK

3.Mehmet FERHAN

4.Osman YAVUZ

5.İ.Halil BAYAT

6.Sinan AÇMA

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Eğitim-Bir-Sen, Urfa, Şube, Başkanlığı, için, ilk, aday, belli, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı