takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
10 Ekim 2019 - Perşembe 14:19
 
DEAŞ'lılar için Gereken neyse onu yapacağız
- Haberi
DEAŞ'lılar için Gereken neyse onu yapacağız

 

Suriye'de tutuklu bulunan DEAŞ'lı teröristlerle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ'lılara ne yapılacaksa onu yapacağız, DEAŞ bölgede varlık gösteremeyecektir, bu güvenceyi vermek istiyorum." dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Suriye'de tutuklu DEAŞ'lıların akıbetiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "DEAŞ'lılara ne yapılacaksa onu yapacağız, DEAŞ bölgede varlık gösteremeyecektir, bu güvenceyi vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

 

"DEAŞ BÖLGEDE VARLIK GÖSTEREMEYECEK"

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, DEAŞ'lılar için dünyaya güvence verip, "Bugün bize DEAŞ'lılara ne yapacağımız soruluyor. Kontrolümüze geçecek olan DEAŞ'lılara ne yapılacaksa onu yapacağız, cezaevinde tutulacakları tutacağız, uyruğu olduğu ülkelere gidebilecekleri kabul edilmeleri halinde oraya götüreceğiz. DEAŞ bölgede varlık gösteremeyecektir, bu güvenceyi vermek istiyorum." şeklinde konuştu.

 

 

 

BEYAZ SARAY: DEAŞ'LILARDAN TÜRKİYE SORUMLU OLACAK

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon yapacağı açıklamasının ardından bölgede terör örgütü YPG'ye destek için bulunan birliklerini geri çekeceğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, teröristlerin sorumluluğunu da Türkiye'ye yıkmıştı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: (SD) - Sondakika Editör:
Etiketler: DEAŞ'lılar, için, Gereken, neyse, onu, yapacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı