takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
21 Ocak 2019 - Pazartesi 15:45
 
Cumhurbaşkanı'ndan marketteki yüksek fiyatlara tepki: Hesabını sorarız
SİYASET Haberi
Cumhurbaşkanı'ndan marketteki yüksek fiyatlara tepki: Hesabını sorarız

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB'un evsahipliğinde düzenlenen Ekonomi Şurası'nda konuştu.

Türkiye Ekonomi Şurası iki yıl aradan sonra toplandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ( TOBB) İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen Ekonomi Şurası'nın açılış konuşmasını Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 

'MARKETLERDE FİYATLAR DÜŞMÜYOR'

Ülkemizin geçtiğimiz yıl yaşadığı ekonomik dalgalanmada bazı kesimler iyi imtihan vermedi.

Mal ve hizmet fiyatlarındaki akıl ve ahlak dışı artışların üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz.

Devlet bu süreçte reel sektörün ve milletimizin üzerindeki yükleri azaltmak için elinden geleni yaptı. 

Devlet, teşviklerle, yapılandırmalarla, muafiyetlerle elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Buna karşılık birilerinin fırsatçılığa yönelmesi çok üzmüştür.

 

'HESABINI SORARIZ'

Son dönemde yaşanan hadiseler karşısında kendimizi sorguya çekmek zorundayız.

Faiz oranları düşmüş, enflasyon belli oranda düşmüş buna rağmen bakıyorsunuz marketlerde fiyatlar hala yüksek. Bunun ahlaki temeli olabilir mi?

 

Rakamlar ortada, ama bakıyorsunuz fiyatlarda değişim yok, hala vatandaşımı nasıl soyacaklarının peşindeler.

 

Birilerinin 'piyasanın şartları' kılıfı ile fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü vericidir.

 

Böyle dönemler karı artırma değil, belki biraz kısma dönemidir.

Bu marketlerde benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi de bizimdir ve hesabını sorarız.

 

Bunlar krizi fırsata çevirme sözünü yanlış anlamışlar."

 

SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de 'güvenli bölge' tartışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

 

"Güçlü olmadan güvende olamayız, güvenliğimiz sınırlardan değil ötesinden başlar. Ülkemize en ufak bir saldırıda bulunanlar bedelini ağır ödeyecek" diyen Erdoğan, "Sayın Trump ile görüştüğümüz gibi 20 mil yaklaşık 30-32 kilometre bizim için bir koridor. Ülkemize karşı yeni bataklık haline dönüşecek bir güvenli bölge uygulamasına asla izin veremeyiz. Güvenli bölge teklifimiz, terör örgütlerini Türkiye'nin kontrolünde, bir şekilde sınırlarımızdan uzak tutma amacını taşıyor." ifadelerini kullandı.

 

Konunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılacak görüşmede de değerlendirileceğini belirten Erdoğan, "Sayın Putin ile de görüşeceğiz, değerlendirmeler yapacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğü üzerinde hesabımız yok, Suriye Suriyelilerindir" şeklinde konuştu.

 

"Cin şişeden çıktı Türkiye gerçek gücünün farkına vardı" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 yıl önce söylenenleri hatırlıyorsunuz, Afrin'e girmeyin diyorlardı. Meğer bizi bir süre daha Afrin'den uzak tutmak istiyorlarmış. Münbiç'i güvenliğe alıp, sahiplerine teslim edeceğiz. Putin ile terörden arındırılmış bölgeleri konuşacağız" dedi.

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı'ndan, marketteki, yüksek, fiyatlara, tepki:, Hesabını, sorarız,
Yorumlar
Haber Yazılımı