takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
24 Kasım 2018 - Cumartesi 16:10
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Urfa Belediye Başkan Adayını Açıkladı
SİYASET Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Urfa Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan aday tanıtım toplantısında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nı açıkladı. Partinin Urfa adayı Zeynel Abidin Beyazgül oldu.

 

2019 Mahalli İdareler Seçimi AK Parti aday tanıtım toplantısı, saat İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, Şanlıurfa kamuoyunda günlerdir tartışılan mevcut başkan Nihat Çiftçi mi yoksa AK Parti Eski İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün mü aday olarak tanıtılacağı konusu netlik kazandı.

 

Yaklaşık 40 ilin belediye başkan adaylarını tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa belediye başkan adayının Zeynel Abidin Beyazgül olduğunu duyurdu.

 

Erdoğan, Beyazgül ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerini sahneye davet ederek kısa süreli sohbet etti ve fotoğraf çekildi. Sahneye çıkan isimler arasında mevcut başkan Nihat Çiftçi de yer aldı.

Zeynel Abidin Beyazgül Kimdir?

 

1957 yılında Şanlıurfa'da doğdu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Beyazgül, 1985-1996 yılları arasında avukat olarak görev yaptı. 09.09.1996 tarihinde İncesu Noteri olan Beyazgül, daha sonra sırasıyla Viranşehir 1'inci, Adıyaman 3'üncü, Adıyaman 1'inci ve Malatya 2'nci Noterliği görevlerini yürüttü ve 01.04.2013 tarihinde Şanlıurfa 5'inci Noterliği görevine atandı.

 

Zeynel Abidin Beyazgül, aynı zamanda 2011-2012 yılları arasında Malatya Noter Odası Başkanı, 2012-2014 yılları arasında Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak idari görevlerde bulundu.

 

4 Ocak 2015 tarihinde yapılan Şanlıurfa Kongresi ile Yusuf Eğilmez’in yerine AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı oldu. 26 Ocak 2018 tarihinde yapılan kongrede ise güven tazeledi.

 

24 Haziran 2018 Milletvekilleri seçimlerinde aday adayı olabilmek için il başkanlığı görevinden istifa etti.

 

Beyazgül, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu ve partisi tarafından bugün yapılan aday tanıtımında aday gösterildi.

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Erdoğan, Urfa, Belediye, Başkan, Adayını, Açıkladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı