takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
24 Kasım 2018 - Cumartesi 10:39
 
CHP Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık ÖLÜM YOLU'nu Gündeme Getirdi
SİYASET Haberi
CHP Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık ÖLÜM YOLU'nu Gündeme Getirdi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aydınlık, halk arasında "ölüm yolu" olarak bilinen Şanlıurfa- Akçakale arasındaki yolu TBMM gündemine taşıdı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Türkiye Büyük Millet Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde; halk arasında "ölüm yolu" olarak bilinen Şanlıurfa - Akçakale arasındaki 53 km'lik yolu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

 

Aydınlık yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şanlıurfa – Akçakale arasında vatandaşlarımız tarafından 'ölüm yolu' olarak adlandırılan 53 km’lik karayolunda yaşanan sıkıntılar git gide artmaktadır. Bu karayolundan gelen haberler vatandaşlarımızı her gün tedirgin etmektedir. Çünkü yaşanan kazalarda çoğunlukla vatandaşlarımız maalesef ki hayatını kaybetmektedir. Bu yolda kazaların önüne geçilmesi için ivedilikle yolun ciddi bir çalışmaya alınması gerekmektedir. Yolun çift gidiş - çift geliş olmasına rağmen orta alanda refüj olmaması, yolun sağ tarafında (gidiş için de geliş için de geçerli) karayolunu çevreleyen bariyer sistemi olmaması, yoldaki asfaltın kalitesiz ve bozuk olması kazaların yaşanmasında başlıca sebeplerdir."

 

İşte önergede yer alan sorular: 

1)      Bahse konu olan bu yol için bölgedeki ve Ankara’daki ilgili birimlerinize kaç dilekçe verilmiştir, bu kadar can kaybı yaşanmasına rağmen neden harekete geçilmemiştir?

2)      Bugüne kadar bu yolda geçmiş tarihlerde hangi çalışmalar yapılmıştır, çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

3)      Bölgedeki birimlerinizle konu hakkında herhangi bir görüşme olmuş mudur?

4)      Planlanan bir çalışma var mıdır? Varsa refüj, bariyer ve asfaltlama çalışması bu plana dahil midir?

5)      Eğer tarafınızca herhangi bir çalışma yoksa ne zaman bir plan yapılıp hayata geçirilecektir?

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP, Urfa, Milletvekili, Aziz, Aydınlık, ÖLÜM, YOLU'nu, Gündeme, Getirdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı