takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
13 Haziran 2019 - Perşembe 08:09
 
CHP' li Vekilden Karaköprü Köprülü Kavşak Projesi Tepkisi
URFA Haberi
CHP' li Vekilden Karaköprü Köprülü Kavşak Projesi Tepkisi

Şanlıurfa'da kangren haline gelen Karaköprü Köprülü Kavşak Projesi ile ilgili TBMM'ye soru önergesi sunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık,  'Vatandaşı kandırmayın!' diyerek, tepki gösterdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa'da kangren haline gelen Karaköprü Köprülü Kavşağının durumunu, TBMM'ye taşıdı.


Ulaşımı rahatlatacağı düşüncesiyle yapımına başlanan ancak 'ekonomik kriz' gerekçesiyle bir süre yapımı durdurulan kavşağın tamamlanacağı gün merakla bekleniyordu.

Aydınlık, kamuoyunun merakla beklediği proje ile ilgili detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turan'a hazırladığı soru önergesi ile sunmuştu.


Aydınlık'ın Turan'ın yazılı olarak cevaplamasını istediği sorular şu şekilde:

1) Tarih olarak 2019 yılının 9. Ayında teslim edilmesi gereken bahse konu kavşak inşaatının  “kamu tasarrufu” nedeniyle durdurulduğuna dair iddialar doğru mudur?

2) Bu nedenle teslim tarihi 2020 yılının 9. Ayına ertelenmiş midir?

3) Bugüne kadar inşaatın yüzde kaçı tamamlanmıştır? Kavşağın kesin teslim tarihi nedir?

4) 81.000.000 TL’lik bu iş için 2018 yılında ödenmesi gereken miktarın 60.000.000 TL olduğu; ancak 2018 yılında 12.500.000 TL ödendiği doğru mudur?

5) Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkili olmasına rağmen bahse konu kavşak inşaatı kendilerine sorulduğunda “açıklama yapmaya yetkili değiliz” demektedir. Sizin konuyla alakalı açıklamalarınız nedir?

'KAMU TASARRUFU NEDENİYLE DURDURULDU'

Aydınlık'ın önergesi sonrası soruları yanıtlayan Turan, projenin 2019 yılında biteceğini kaydederek şu açıklamada bulundu.

"Bahse konu Karaköprü Köprülü Kavşağı 'kamu tasarrufu' nedeniyle durdurulmamış olup kavşağın sene başı bütçesi 16.500.000 tl'dir. Bugüne kadar ödenen ek bütçelerle toplamda 26.074.000 tl harcanmıştır ve kavşağın 30'u tamamlanmıştır. Kavşağın yapımı 2019 yılı içerinde bitirilmesi hedeflenmektedir."

Gelen yanıt sonrası tepki gösteren Aydınlık, sert açıklamalarda bulundu.

Köprülü kavşakta çalışan sayısının söylendiği gibi olmadığını iddia eden Aydınlık, yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları kaydetti:

'VATANDAŞI KANDIRMAYIN'

"Karaköprü Köprülü Kavşağı maalesef şu an kangren olmuş durumda. Yapmış olduğumuz girişimler neticesinde, vermiş olduğumuz soru önergesinin sayın Bakan'a ulaşmasından hemen sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turan'ın bölgedeki yetkilileri arayarak 'kavşağın durumuyla alakalı göndermiş olduğumuz bilgileri' teyit etmiş, neticesinde ise kendisinin talimatıyla ödenek krizinin ortadan kaldırılacağını ve kavşağın süratle bitirilmesi talimatını verdiğini net bir şekilde biliyorum. Ancak sayın Bakan ve yetkililer arasında geçen bu konuşmaların maalesef ki sonuca tesir etmediğini görmüş olduk. Halen daha sorun devam ediyor, bu sorun bölgeden mi kaynaklanıyor yoksa bakanlıktan mı kaynaklanıyor bunu bilemiyorum.

 

Söyleyeceğim tek şey var, vatandaşı kandırmayın. 182 kişi çalışıyor diyorsunuz, gidip hem biz hem de vatandaşlarımız kontrol ediyor, bakıyoruz ki 182 kişi falan yok. Çalışan işçi ve iş makinesi sayısı çok çok az. O nedenle vatandaşa yalan söylemeyin, kandırmayın. Bu konuda daha fazla yalan ve yanlış beyanlar vererek halkın gözünde küçülmeyin."

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: CHP', li, Vekilden, Karaköprü, Köprülü, Kavşak, Projesi, Tepkisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı