takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
20 Aralık 2018 - Perşembe 15:30
 
Ceylanpınar’da sel ve taşkınlar için önlem
YAŞAM Haberi
Ceylanpınar’da sel ve taşkınlar için önlem

Ceylanpınar Belediyesi ilçede bulunan derelerde yaptığı yatak değişimi ve ıslah çalışmaları ile önceki senelerde meydana gelen sel ve taşkınları önlemiş oldu.

 

Ceylanpınar Belediyesi, kış aylarında yaşanması muhtemel dere taşkınları ve sel riskini ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptı. Belediye ekipleri tarafından derelerde 13 bin metre ıslah çalışması yapıldı. Aynı zamanda bazı derelerin yönü değiştirilerek mazgal takıldı ve yağmur sularının yer altına gidişi sağlandı.

 

Yapılan bu çalışmalarla beraber ilçede iki haftadan bu yana yaşanan sağanak yağışlara rağmen derelerde taşkın meydana gelmedi.

 

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, belediye olarak aldıkları önlemle derelerde herhangi bir taşkınlık olmadığını ifade ederek, “Bizden önceki belediye döneminde derelerdeki taşkınlar ilçedeki en büyük problemler arasında yer alıyordu. Hatta daha önce derelerden yaşanan taşkın ve sel ile beraber can ve mal kaybı da olmuştu. Göreve gelir gelmez bunun bilincindeydik ve önlemimizi de aldık. Derelerde toplamda 13 bin metre ıslah çalışması yaptık. Bununla beraber bazı dere yataklarının yönü değiştirilerek suyun direk yer altına gitmesi sağlandı. Önceden alınan önlemlerimiz ile herhangi bir taşkınlık yaşanmadı” dedi.

 

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Ceylanpınar’da, sel, ve, taşkınlar, için, önlem,
Yorumlar
Haber Yazılımı