takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
09 Eylül 2019 - Pazartesi 17:48
 
Ceylanpınar Belediyesinden İstihdam Atağı
URFA Haberi
Ceylanpınar Belediyesinden İstihdam Atağı

Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, ilçenin en büyük problemi olan işsizliğin ortadan kaldırılması için gece gündüz çalışıyor. İlçede istihdamı arttıracak projelere yoğunlaşan Başkan Aksak, küçük sanayi sitesinde kurulacak Tekstil Fabrikası'nın ilk kazmasını vurdu. İlçede büyük heyecana neden olan Tekstil fabrikasının 3 ay içerisinde çalışmalarına başlayacağını belirten Başkan Aksak, ilk fabrikanın çalışmasına başlamasıyla ikinci ve üçüncü fabrikanın da temelini atacaklarını belirtti

 

 

 

"İŞSİZLİĞİ BİTİRMEK İÇİN YOĞUN ÇABA HARCIYORUZ"

İlçedeki işsizliğe son vermek için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Aksak, "İlçemizin 3 tarafı TİGEM arazisi ile çevrili. Güney sınırımız 82 KM olup Suriye tarafında bulunan Rasulayn kenti terör örgütü PKK'nın elinde. İlçemizin bu durumu işsizliğin hat safhada olmasına neden oluyor. TİGEM'in ilçemizin etrafını sarması adeta ilçemizi işsizlik yuvası haline getirmiş. Biz de kendi çabalarımızla gençlerimizi, insanlarımıza iş imkanları yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yaptığımız birinci fabrika. inşallah bu fabrikamızın yapımı biter bitmez ikinci ve üçüncü fabrikamızın da temelimizi atacağız. Söz verdiğimiz gibi ilçemizin işsizliğine bir son vereceğiz. Gençlerimizin istihdamı için elimizden geleni yapacağız." dedi.

 

 

 

AMACIMIZ TİCARET DEĞİL İSTİHDAMI ARTTIRMAKTIR

Küçük sanayi sitesinde çalışmaların başladığını belirten Başkan Aksak, şunları söyledi: "Bugün çalışma sahasına gelerek tekstil fabrikasının temelini inceledik. Çalışmaların ne durumda olduğunu görmeye geldik. İnşallah 3 ay sonra tekstil fabrikası çalışmaya başlayacak. İş adamlarımızı ilçemize davet ettik. Biz de belediyemizin imkanları ile onlara yer hazırlıyoruz. Amacımız burada herhangi bir ticaret yapmak değil. Tamamıyla gençlerimizin istihdamına yönelik çalışmalardır. İnşallah bunu da başaracağız."

 

 

 

"GURBET'E GİDEN GENÇLERİMİZİ GERİ GETİRECEĞİZ"

İşsizlikten dolayı Ceylanpınarlıların farklı illere göç ettiğini vurgulayan Başkan Aksak: "İstihdamı arttırdığımızda ilçe dışına çıkan, gurbete giden gençlerimizi ve aileleri geri getireceğiz. Çünkü biz sadece buradaki insanlarımızı düşünmüyoruz. Şu anda gurbette olan gençlerimizin de geri dönmeleri için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

 

Kaynak: Editör: urfasiyaset
Etiketler: Ceylanpınar, Belediyesinden, İstihdam, Atağı,
Yorumlar
Haber Yazılımı