takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
17 Ocak 2019 - Perşembe 14:43
 
Büyükelçi Önen, Türk yemeklerini tanıttı
URFA Haberi
Büyükelçi Önen, Türk yemeklerini tanıttı

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, "Çin yeni yılı ile ilgili CCTV ile gerçekleştirdiğimiz röportajda mutfağa girip yemeklerimizi de tanıttık. Türkiye ve Çin aradaki mesafeye rağmen benzer kültürel kodlara sahip iki ülke. Mantı ile Çin mantısı 'jiaozi​' arasındaki büyük benzerlikte bunun en güzel örneklerinden biri” dedi.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, CCTV ve Sino-Asia Web TV kanalları ile Çin yeni yılı ve Türkiye - Çin ilişkileri üzerine röportajlar gerçekleştirdi. Röportaj esnasında mutfağa girerek Türk yemeklerini de tanıttı. Büyükelçi Önen, Türkiye ve Çin’in aradaki mesafeye rağmen benzer kültürel kodlara sahip iki ülke olduğunu söyledi.

 

Çin ve Türkiye yemekleri arasında bile benzerlikler olduğunu belirten Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, “Çin yeni yılı ile ilgili CCTV ile gerçekleştirdiğimiz röportajda mutfağa girip yemeklerimizi de tanıttık. Türkiye ve Çin aradaki mesafeye rağmen benzer kültürel kodlara sahip iki ülke. Mantı ile Çin mantısı 'jiaozi​' arasındaki büyük benzerlikte bunun en güzel örneklerinden biri” dedi.

 

Büyükelçi Önen, Çin'in önde gelen yayın evlerinden New Star Yayıncılık Gurubu Başkanı Ma Rujun'u de büyükelçilikte kabul ederek Türkiye ve Çin arasında yayıncılık alanında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri hakkında görüşmelerde bulundu.

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Büyükelçi, Önen,, Türk, yemeklerini, tanıttı,
Yorumlar
Haber Yazılımı