takipçi satın al instagram takipçi satın al twitter takipçi satın al tiktok takipçi satın al youtube abone satın al facebook takipçi satın al twitch takipçi satın al
Haber Detayı
23 Temmuz 2018 - Pazartesi 16:03
 
Bilgin'den Birecik için yeni açıklama
URFA Haberi
Bilgin'den Birecik için yeni açıklama

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, Birecik ve Halfeti'nin Gaziantep'e bağlanması yönündeki açıklamasını geri çekerek, yumuşattığı bir açıklama ile Birecik sınırlarının genişletilmesini istedi.
 

İki gündür gündemde olan Birecik ve Halfeti ilçelerinin Gaziantep'e bağlanması konusunda bir açıklama yapan Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, toplumun her kesiminden büyük bir tepki gördü.

Tepkiler sonrasında yaptığı açıklamayı geri çeken, sosyal medya hesaplarından silen Bilgin, yeni bir açıklama yaparak Birecik'in sınırlarının genişletilmesini talep ettiğini dile getirdi. Yazdıklarının Birecik'in faydasına olduğunu kaydeden Bilgin, çıkar ve muhalefet odaklı kesimlerin hemen karalamaya ve çamur atmaya çalıştıklarını ifade etti. 

 

Bilgin'in yaptığı açıklaması şu şekilde:

 

"Sayın Cumhurbaşkanım, Recep Tayyip ERDOĞAN.    
Sayın Cumhurbaşkanım, Şanlıurfa İli Birecik İlçesi'ne bağlı olan alanımız maalesef dardır. Nizip'in Saray ve Suboyu köylerinin Birecik'e bağlanması gerekmektedir, önceden bazı kısımlar bağlanmıştır ama yetersizdir. Ben Öz Birecik'li ve Şanlıurfa'lıyım. Yazdığım yada söylediğim her ne varsa bilinsin ki bu Birecik'in faydasına gördüğüm ve Birecik'in faydasına olması içindir. Düşüncelerimi paylaştığım yada söylediğim zaman düşünmeden hareket eden bazı çıkar  ve muhalefet odaklı kesimler, hemen karalama ve çamur atma yoluna gitmeye çalışmaktadırlar. Bu şahısların ve arkasındaki güçlerin bana ve benim gibi memleketine, kendini hizmet etmeye adamış, yatırımlar yapmış, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere her alanda memleketini savunmuş ve hiçbir yere gitmeyerek memleketine sahip çıkan insanlara güçleri yetmeyecektir. Bugün bakıyorum, ben 'Urfa'lıyım' diyenler hep büyük şehirlerde yaşıyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi illerde yaşayarak, doğduğu ve büyüdüğü memleketlerini beğenmeyerek, gelmeye tenezzül bile etmeyenler, içi boş laflarla çalışan, emek veren insanları küçük görmeye çalışıyorlar. Gerçek memleket sevdalıları her zaman memleketinde kalarak memleketinin en iyi yerlere gelmesini sağlarlar. Hamdolsun ki ben ve benim gibi olanlar da bu uğurda ve yolda ölene kadar devam edeceğiz. Beni tanıyanlar iyi bilirler benim için öncelik her zaman Birecik'tir. Bizlerin ilçemizi kalkındırabilmemiz için sınırlarını genişletmemiz gerekmektedir. Birecik ve Halfeti gibi en eski yerleşim yerlerini değerlendiremiyoruz. Çok önceden Nizip, Birecik'e bağlı bir köy idi.
Sayın Cumhurbaşkanım, Birecik İlçe sınırlarının genişletilmesi konusunda yardımlarınızı saygılarımla arz ederim."

Kaynak: (GAP Gündemi) - GAP Gündemi Editör:
Etiketler: Bilgin'den, Birecik, için, yeni, açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı